Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
16
Helmi
2021

Operaatio rautujahti päättynyt

Alkulämmittely eli varustautuminen

 

Tasan kaksi kuukautta aikaa h-hetkeen eli lähtöpäivään joka on 16.4.2021. Porukka on kasassa eli kaksi Pekkaa, Vesa ja Heikki. Hessun puoliso antoi lupauksen tänä aamuna retkelle mukaan, hyvä niin. Ensimmäinen palaveri pidettiin jo viime viikolla ja suuntaviivat reissulle saivat lopullisen alkusysäyksen.

 

 

» Lue lisää...
 

22
Helmi
2021

Pari juttua pilkinnästä

 

Yle Uutiset Kaakkois-Suomi

 

Yle aamutv 22.2.2021 (kelaa kohtaan 15 min 40 sek alusta) avaa tästä 

 

 

7
Helmi
2021

Antti Saira eli Idän ihme pilkillä

Katso pilkkivideo tästä linkistä

 

6
Joulu
2020

Hyvää Itsenäisyyspäivää

Suomenlippu liehui komeasti tuulessa jo ennen kello seitsemää taloyhtiömme pihamaalla ja naapureidenkin lipputangoissa. Auton nokka kohti Ristikankaan hautausmaata jossa Juha jo odottelikin. Tunnin ajomatka Klamilaan ja kalaretkellä silakoita litkaamaan. Yksi paikallinen vanhempi mies olikin jo paikalla ja harmiksemme kalaa ei ollut tullut. Hän poistuikin vajaan tunnin kuluttua ja silloin tärppäsi minulla ensimmäisen kerran. Saaliina yksi pieni silakka.

 

Aamu valkeni hiljalleen ja sammuttelin sataman valojakin, ei saalista kummallakaan. Ainoa hieno hetki oli kun merikotka liiteli sataman yli.

Kymmenan aikaan evästauko ja silloin kotka esittäytyi toisen kerran vielä paremmin kuin ensimmäisellä kerralla, nyt Juhakin näki sen. Joutsenia, koskeloita, lokkeja, variksia ja tunnistamattomia vesilintuja lenteli säännöllisesti sataman yllä ja vierestä. Ne olivatkin aamun suurimmat tapahtumat ennen kahvitaukoa. Yksi venekunta taisi lähteä taimenjahtiin varusteista päätelleen. Kylmää touhua sekin, sillä selällä tuuli tuiversi aikamoisesti.

 

Ennen puolipäivää Juha huuteli yhden laiturin juuresta ja oli saanut kymmenkunta silakkaa ja minäkin sain samasta paikasta kolme kappaletta. Puolenpäivän jälkeen poistumme paikalta ja totesimme että ainakin ulkoilmaa tuli riittävästi. Voisi tämän itsenäisyyspäivän aloittaa huonomminkin. 

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää t Pekka ja Juha

 

27
Huhti
2020

Silakkaretki Klamilaan 26.4.2020

Vuoden ensimmäinen silakkaretki Klamilan kalasatamaan tehtiin sunnuntaina 26.4.2020. Juha tuli autoineen klo 6 aamusta. Pakkasta paikoin -2 astetta kun ajeltiin Vaalimaantietä kohti Klamilaa. Lumet on jo kaikkialta hävinneet ja totesimme että alkaa olla aika kuivaa. Joutsenkosken länsipuolen pelloillakaan ei enää ollut järviä vaan nekin olivat kuivat. Normaalistihan tähän aikaan ne on olleet tulvan vallassa.

» Lue lisää...
 

18
Helmi
2020

Vehkeet vedessä kesät talvet!

”Vehkeet vedessä” on eri kalastustapojen harrastajien yhteinen ryhmä mikä kalastelee eri vesialueilla ympäri vuoden. Ryhmään kuuluu muutamia seuran jäseniä. Ryhmä ei ota kalastusta ”ryppyotsaisesti” vaan hurtilla huumorilla. Ryhmän edesottamuksia voit seurata seuraavin keinoin:

Instagram:                      https://www.instagram.com/vehkeet_vedessa/?hl=fi

Blogit:                              https://vehkeetvedessa.wordpress.com/

 

5
Syys
2018

Hauskaa syyskuista Juhannusta Kyläniemestä

Jo perinteeksi muodostunut seuran virkaa tekevien jäsenten kalastusmatka ja viikonlopun vietto Kyläniemen tukikohdassa 31.8-2.9.2018.

 

Mukana peräti viisi venettä ja yksi autolastillinen, eli Leksa K, Leksa R, Pekka L, Pekka T, Jaska, Arja, Kari, Varpu, Pirjo ja Pena.

 

Naiset tulivat perille turvallisesti autolla, miehet veneillä.

» Lue lisää...
 

11
Elo
2018

KORHOSET KALASSA INARILLA 11.8.-19.8.2018

Matka Saimaanharjulta alkoi 04.40 ja Lappeenrannan kautta kohti Mikkeliä jne. Matka meni oikein hyvin. Pekan kärri toimi moitteettomasti vaikka lastia oli paljon.

» Lue lisää...
 

10
Heinä
2018

Kiire lähtö

Kenellähän on tullut näin kiire lähtö???

 

Kengät löytyvät Vanhan kanavan laidalla Kansolasta.

 

28
Touko
2018

'Hailii happamii, kymen mamman tappamii'

Tuon laulun sanat on jääneet korviin soimaan jostain menneisyydestä. Tällä viikolla olemme käyneet hailijahdissa Klamilan satamassa Virolahdella tuloksekkaasti.

» Lue lisää...
 

7
Huhti
2018

Kuusamo 2018

Perjantai 6.4.klo 9 pikkubussin tavaratila täyttyi repuista ja muusta kun Penan ja meidän kamat lastattiin. Veskun kamat kyytiin ja suunta Taipalsaarelle ja Leksakin kyytiin. Sen jälkeen ajeltiinkin vajaa kymmenen tuntia taukoineen ja perille Kuusamoon ilman kommelluksia.

 

Tulokset

 

 

» Lue lisää...
 

5
Maalis
2018

Pilkkikilpailu onko urheilua vai ei

Minulta on usein kysytty mikä pilkkikilpailussa viehättää. Tässä vähän selvitystä mitä se todella on kun valmistautuu viikonlopun, miksei myös arkipäivän kilpailuun.

 

 

» Lue lisää...
 

6
Marras
2017

Kalaisa marraskuun viikonloppu

Auto kohti Vanniemeä aurinkoisessa pakkassäässä perjantaina puoliltapäivin Tapsan kanssa. Vanniemessä oli kaikissa majoissa porukkaa ja se on hienoa että tukikohtaa käytetään pitkälle syksyyn.

Muikkuverkkopalju veneeseen ja teetätti hieman töitä kun lahti oli kolmen sentin jäässä. Onneksi isommat veneet oli jäätä hieman särkeneet. Tapsa souteli niemen taakse ja laskimme verkkomme Mannen harvojen verkkojen väliin. Sen jälkeen ajelimmekin kotiin odottelemaan seuraa päivää.

» Lue lisää...
 

19
Elo
2017

Kovat Korhoset Inarilla jälleen 19.8-27.7.2017

Lähtö reissuun alkoi klo 04.33 Saimaanharjulta.Lappeenrannasta haettiin Hanski,Petu ja Jussi.

Mikkeli-Jyväskylä-Oulu-Rovaniemi-Sodankylä-Inari-mökille Partakkoon. Matkaa taitettiin Mikkeli-Jyväskylä väliä lukuun ottamatta poutasäässä. Perinteisten kahvi- ja ruokataukojen jälkeen saavuimme määränpäähän n. klo 22.00. Välttämättömien tavaroiden purkamisen jälkeen maistuivat Martin lämmittämä sauna sekä pienet näkäräiset. Väsyneet matkamiehet lipuivat unten maille hieman puolen yön jälkeen.

» Lue lisää...
 

31
Heinä
2017

Kesän lämpimin viikonvaihde kalastuksen ja muun puuhastelun merkeissä

Perjantai-iltapäivä ja auton keula kohti Vanniemeä. Kyydissä erilaista pikkutavaraa korjauksia varten Vanniemen tukikohdassa...

» Lue lisää...
 

29
Touko
2017

Viiden sangon iltapäivä

Kello 16.45 sunnuntai-iltapäivästä puhelin soi ja Juha soitti innoissaan. 'Nyt niitä tulee sankoin joukoin' eli silakoita nousi litkalla mielin määrin. 

» Lue lisää...
 

24
Huhti
2017

Kauden viimeinen pilkkireissu Utulaan 22.4.2017

Kauden viimeinen pilkkireissu sovittiin Leksan kanssa lauantaiaamuksi ja hän olikin meidän pihassa jo ennen auringon nousua eli kello 5. 

» Lue lisää...
 

24
Tammi
2017

Ahvenen kokoisia kaloja Pyhäjärveltä 22.1.2017

Huonosti nukuttu yö takana flunssan takia, nokka aivan tukossa klo 5 sunnuntaiaamuna. Kamppeet kasaan ja jo illalla Varpu oli tehnyt eväät valmiiksi, aamusta keitteli kahvit termariin ja jälleen kerran Karia noutamaan...

» Lue lisää...
 

27
Syys
2016

Aikaisia herätyksiä ja kirkkaita kaloja syyskuun viikonloppuna

Lauantaiaamu ja kello neljä herätys. Aamupala (lasi mehua ja pakolliset pillerit), Varpulla kuppi kahvia ja Kari taisi keittää jopa aamupuuron. Puoliviideltä auton nokka kohti Vaalimaata, Kari poimittiin matkalla kyytiin, tankkaus Teboilin kylmäasemalla ...

» Lue lisää...
 

18
Elo
2016

KORHOSET TAAS INARILLA 2016

PERINTEINEN ISÄT-POJAT  -REISSU 14.8 - 22.8 2016 Tsiuttajoen kalamajat.

Reissussa mukana Leksa, Hanski, Petu ja Kari.

Jussi ei tällä kertaa päässyt mukaan.

» Lue lisää...
 

8
Huhti
2016

Kuusamon pilkkiviikot 2016

Kuusamon pilkkiviikot 8.4-16.4 2016. Mukana reissussa ainakin Pena, Leksa, Kari, Varpu, Pekka, Eki, Pirjo, Pete, Jaana, Terttu ja Jorma. Imatralta Kake, Martti vaimoineen ja kaksi Aria, Luumäeltä Emppu ja Juha. Muualta reilut 400 osallistujaa.

» Lue lisää...
 

18
Helmi
2016

LUK:n pojat Alaskassa kesällä 2015

... jäädessä vielä leiriin huilailemaan. Kello napsahti kuusi aamulla ja lupa astui voimaan, joten syöttiä veteen. Kalaa oli taas paljon nousemassa ylävirtaan, joka oli hyvä merkki.

 

Kikko heitti perhoa ja minä lippa+perho tandemia. Ei kulunut kauaakaan, kun Kikon perhoa vietiin rajusti. Melko keveillä vermeillä kalastellut kaveri taitoi hommansa kun käskytti noin kymppikiloisen kingin ...

» Lue lisää...
 

30
Marras
2015

Perinteinen silakkaretki Klamilaan

Jo perinteeksi muodostunut silakanpyyntiretki Klamilan venesatamaan marraskuun viimeisenä sunnuntaina lähti käyntiin sateisesti Karia odotellessa jo ennen aamukahdeksaa.

 

Kari tuli paikalle ja pakkasimme kalastuskamppeemme Karin autoon. Onkivavat piti vielä hakea varastolta ja eikun matkaan. Sää oli harmaan sateinen koko matkan, mutta perille päästyämme sade ja tuuli hieman hellittivät. 

» Lue lisää...
 

16
Elo
2015

6. KORHOSTEN KALAREISSU INARIIN 16.8-25.8 2015

Kalaretkelle lähtivät:Leksa,Hanski,Jussi,Petu ja Kari.Lähtö tapahtui Leksan pihalta 16.8 klo 18.15.Autossa Hanski toivoi että kestäisi rengas vähän kauemmin kuin viime vuonna.[trailerin rengas räjähti Savitaipaleen ja Suomenniemen välillä].Lämmintä oli lähtiessä ja toivotaan Inarille samaa keliä.

 

Tarkoitus on ajaa menomatka reittiä Lappeenranta-Saimaanharju-Mikkeli-Jyväskylä-Oulu-Rovaniemi-Ivalo-Inarissa oleva Tsiuttajoen lomakylä.

 

Saavuimme sumuiseen Napapiiriin ja lämpötila mittarissa oli 0 astetta.Sodankylän korkeudella aurinko paistoi täydeltä terältä ja kello oli 6.30.Viimeistä edellinen ajovuoron aloittaa Hanski ja pikataival jäi Leksalle.

Ivalossa kävimme tankkaamassa viikon bensat moottoriin ja ohrapirtelöitä lomaviikolle!

Määränpää on Tsiuttajoen kalamajat Leila ja Martti Alatosen lomakylä .Joka on meille entuudestaan tuttu majoituspaikka.

» Lue lisää...
 

7
Elo
2015

SM-kesäonki 2015

Tässä tuntoja kun olin mukana SM-kisojen järjestelykoneistossa Samin vasempana takajalkana.

 

Kaikki alkoi jo keväällä Kuusamon pilkkiviikoilla kun Kainulaisen Sami otti yhteyttä ja ilmoitti heidän saaneen taas kerran kesäongen järjestettäväkseen Saimaan kanavalla ja Kansolassa.

 

Oma hommani alkoi heti sen jälkeen kun varailin kylmäautoa Laihasen Jarilta. Muitakin tarvikkeita mietittiin ja mm. teltat, grilli, pöydät tarkastettiin alkukesästä. LUM:iin Petri Lipsaseen olin yhteydessä kalamarkkinoilla ja häneltäkin varattiin pöytiä ja tuoleja.

 

Kanavakonttoriin olin yhteydessä Vasaran Arttuun ja sieltä selvisi että meitä varten oli sillalle tehty sähköpistoke.

 

Pesä Ysien tyttöjä värvättiin alkukesästä valvontahommiin yhdessä Lantan Villen kanssa.

 

Kesäkuussa oli hyvät harjoituskisat eli Eläkkeen saajien PM-kisa Kansolassa Huhtiniemen Jorman ja Korhosen Leksan kanssa. Heinäkuun puolivälissä kilpaonginnan SM-kisa hevoshaassa (jossa ei nyt hommia juuri ollut). Vielä heinäkuun loppupuolella Eläkeliiton SM-kisa yhdessä Huopaisen Erkin kanssa ja nyt oli rutiinit jo kohdallaan.

» Lue lisää...
 

25
Touko
2015

Komea kala Munaluodon selältä

Samuli Poutanen ja 6,3 kg punalihaista Munaluodon selältä...

 

Saantiaika 21.05.2015 n. klo 19:30. Olin yksin uistelemassa.

 

Munaluodon kohdilla olin laittanut kaikki kuusi vapaa vetoon ja ei mennyt pitkään kun ulommaisen plaanarivavan räikkä alkoi huutaa vimmatusti. Näin kun kala hyppäsi ilmaan ja huomasin heti että nyt on ainakin kolmen kilon lohi kiinni. Uistin oli laskettu niin pitkälle että kalan todellista kokoa ei tuossa vielä pystynyt hahmottamaan. Siinä sitten äkkiä kelaamaan muita uistimia pois tieltä samalla katsoen kun Ambassadeurin siimaa viedään puolalta kymmeniä metrejä hurjilla syöksyillä. 

 

25
Touko
2015

Kala pysyi pinnan alla koko ajan mutta alkoi tuntua että sen täytyy olla aika julman kokoinen kun se ei ihan helpolla väsynyt. Kun se sitten tuli veneen viereen ensimmäistä kertaa esille niin alkoi vähän hirvittää. Kala teki muutaman rajun syösyn pohjaa kohti mutta oli onneksi hyvin koukuissa kiinni.

 

Lopulta sain sen haavittua ja ajattelin että eiköhän tässä ollut tarpeeksi saalista tälle päivälle. Kyllä siinä melkein tunti meni väsytellessä. Mieleen jäi myös se että kun kala iski, oli päivän ainut peilityyni hetki joka kesti n. puoli tuntia.

 

Terveisin Samuli

 

10
Huhti
2015

Kuusamon pilkkiviikko 10.4-18.4.2015

LUK:n 6:n hengen porukka starttasi Lpr:stä perjantaina kello 9. Hännisen vuokrabussiin kerättiin pitkin kaupunkia porukka kasaan ja Leksan pihalla jaettiin ajovuorot.

 

Matka kesti vaivaiset 12 tuntia pysähdyksineen. Pari kahvipaussia ja ruokatauko Kajaanissa. Lähtiessä aurinko paistoi, mutta jo Iisalmessa tuli vettä ja räntää. Mitä ylemmäksi mentiin niin räntä muuttui lumeksi. Korttiporukka jaksoi pelata Lupausta melkein koko matkan.

 

Perille päästiin onnellisesti ja majapaikka oli luksusta kun kylpytynnyrikin oli 39 asteinen. Leksan kanssa sen testasimme ja hyväksi totesimme. Kierrekorkit pysyivät tällä kertaa kiinni koko illan.

» Lue lisää...
 

28
Huhti
2015

päästiinhän sitä Rukan paikallislehteenkin

Avaa Rukan sanomat... tästä linkistä.

 

Lehden sivulla olevasta yläkuvasta löytyy kaikki muut meidän porukasta paitsi Ismo, eli Varpu, Vesku, Kari, Leksa ja Pekka.