Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
27
Syys
2016

Lauantai 24.9

Onkien kasaus pimeässä satamassa piti tehdä muutaman katulampun valossa ja litka sekosi uudelleen pari kertaa ennenkuin se oli onkikunnossa.

 

Silakoiden kyttääminen alkoi pimeässä ja kuuden korvilla en ollut uskoa silmiäni ja huikkasinkin Karille että nyt tulee kunnon parvi kaloja rantaan. Samassa alkoi kalojen kiskominen laiturille, paljon putoili, mutta sankokin alkoi täyttyä tosi nopeasti. Varpukin ehti mukaan touhuun ja uitteli parhaimmillaan kahdeksaa silakkaa ylös kertanostolla.

 

Yhtä nopeasti kuin syönti alkoikin niin se loppui. Mekin hajaannuimme eri laitureille ja Varpu löysi uuden parven keskilaiturilta. Kaikki kolme samaan kasaan ja hailien nostelu jatkui. Vähän seitsemän jälkeen alkoi aurinko paistaa ja syönti loppui taas.

 

Kari otti pilkkivehkeet esille ja saikin melkein heti kaloja. Kalat oli mustatokkoja ja vajaan kymmenen sentin mittaisia. Otin itsellenikin yhden talteen pakkaseen tulevaisuutta varten.

 

Syönti alkoi vielä kerran uudelleen kun aurinko meni pilveen, silakoita nousi harvakseen, mutta enää ei jaksanut oikein innostua kun kaloja alkoi olla tarpeellinen määrä sankoissa.

 

Vaille yhdeksän lähdimme ajelemaan kohti kotia ja pakollinen aamukahvi mahtavan possumunkin kera Vaalimaalla saatteli meidät kotimatkalle.

 

 

27
Syys
2016

Sunnuntai 25.9

Sunnuntai aamu kello 3.15 taas ylös aikaisin. Lasi mehua ja pillerit. Laituripilkkivarusteet autoon, nyt matkasimme Matiaksen vuokra-autolla. Harapaisesta kyytin Make, Ulla, Leksa, Kari ja Jari ja nyt nokka kohti Juvan Abc:ta. Siellä kahvit ja Jari kuskiksi sekä keula kohti Kuopion satamaa. Perillä oltiin hyvissä ajoin ennen kahdeksaa. Porukkaa alkoi kerääntyä satamaan olihan kyseessä laituripilkin Sm-kisat.

 

Arvonta yhdeksän jälkeen ja laiturille ennen kymmentä, jolloin kisa alkoi. Aloituspaikka ei oikein natsannut, yksi pieni ahven ja lähdinkin Varpun veljen Kössin vinkistä toiselle laiturille. Sieltä löytyikin Huhtiniemen Jorma, joka valitteli laiturilla kasvavan puskan häiritsevän pilkkimistä. Siltä se vähän näyttikin, kun melkein joka kalan jälkeen Jorma vippasi onkivapansa järveen. Se ei syöntiä kuitenkaan häirinnyt ja nostelimme vuoron perään pikkuahvenia ja särkiä tasaiseen tahtiin. Syönti kestikin koko loppuajan ihan kohtuullisena.

 

Kilpailu käytiin kahdessa kahden tunnin osassa ja välissä oli 40 minuutin tauko. Arvonta vei uudelle laiturille toiseen osioon ja sainkin heti pikkuahvenen syönnin käyntiin. Tosin pudotin ensimmäisen kalan, joka oli pikkuinen lahna, kun en ollut varautunut niin nopeaan syöntiin osion alussa. Muut kisailijat ihmettelivät kun nostelin pikkuahvenia ja särkiä konttiini tasaiseen tahtiin morrilla. Vieressäolijat eivät saaneet juuri mitään.

 

Syönti jatkui tunnin verran ja loppui sitten melkein kokonaan. Viimeisen reilun puolen tunnin aikana sain ainoastaan yhden nykyn. Punnitukseen ja totesin saaneeni kaloja yli kilon. Kari tuli myös punnitukseen ja hän oli saanut ensimmäisellä jaksolla hyvin kaloja ja hänellä oli niitä hieman enemmän kuin minulla. Leksa ja Make ei oikein onnistuneet ja jäivät alle puolen kilon tuloksiin, samoin Ulla. Varpulla oli yli kilon tulos, mutta heidän laituriltaan löytyi päivän suurin tulos yli 4 kg. Jari tuli myös autolle vajaan 1,5 tuloksella ja kertoi Kimmon voittaneen yleisen sarjan kisan. Terttu oli vanhemmissa naisissa pronssilla hieman yli kahden kilon tuloksella.

 

Emme jääneet odottelemaan palkintojenjakoa vaan auton keula kohti Kuopion ABC:ta ja syömään sekä sieltä ajeltiin taas vesisateessa kotia kohden. Kotona oltiin hieman ennan iltakahdeksaa ja uni maistoi melkein heti kun sai hikiset vermeet pois päältä.

 

Eli kaiken kaikkiaan vaihderikas viikonloppu hyvässä seurassa...

 


« Takaisin