Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
10
Huhti
2015

Kuusamon pilkkiviikko 10.4-18.4.2015

LUK:n 6:n hengen porukka starttasi Lpr:stä perjantaina kello 9. Hännisen vuokrabussiin kerättiin pitkin kaupunkia porukka kasaan ja Leksan pihalla jaettiin ajovuorot.

 

Matka kesti vaivaiset 12 tuntia pysähdyksineen. Pari kahvipaussia ja ruokatauko Kajaanissa. Lähtiessä aurinko paistoi, mutta jo Iisalmessa tuli vettä ja räntää. Mitä ylemmäksi mentiin niin räntä muuttui lumeksi. Korttiporukka jaksoi pelata Lupausta melkein koko matkan.

 

Perille päästiin onnellisesti ja majapaikka oli luksusta kun kylpytynnyrikin oli 39 asteinen. Leksan kanssa sen testasimme ja hyväksi totesimme. Kierrekorkit pysyivät tällä kertaa kiinni koko illan.

 

11
Huhti
2015

Lauantain kisa Kuusamojärvi, kisa nro 1

Lunta reippaasti ja jäätäkin. Vesku kävi jo aamusta korkkaamassa Saunalammen eli majapaikan rannan. 10 komeaa ahventa.

 

Lämsäntietä perille kisapaikalle ja porukkaa oli tuhottomasti. Paljon tuttujakin, enemmän tuntemattomia.

 

Kisa alkoi klo 13 ja siirtymään päästiin 10-vaille. Porukasta muodostui kaksi jonoa toinen vasemmalle ja toinen oikealle. Porukastamme Kari ja Varpu valitsivat vasemman jonon ja me muut oikean. Pari kilometriä pilkkipaikalle ja isoja ryhmiä alkoi muodostua heti. Kala oli pääosin tulitikun mittaista ahventa ja vähän siitä isompaa särkeä (eli pientä), jokunen siika ja kiiski.

 

Kala söi melkein joka reiällä, paikoin hyvinkin. Jäätä oli kolme kerrosta, välissä vettä ja kohvaa. Poran pituus riitti juuri ja juuri. Kisa loppui klo 17 ja punnituksessa totesimme ettei palkintojen jakoon kannattanut jäädä. Auto kohti majapaikkaa ja siellä Kari kahden litran Gin auki. Rokat naamaan ja kohta saunaan, kylpytynnyriin ja sen jälkeen unten mailla.

 

Tuloksia: Vesku 5,1 kg, Pekka 4,8 kg, Varpu 3,9 kg, Kari melkein 3 kg, Leksa ja Ismo kävelivät pussiensa kanssa ohi punnituksen..

 

Tulokset

 

12
Huhti
2015

SM-Särki Taivalkoski, kisa nro 2

Aamusta ylös jo ennen seitsemää, aamupala ja autoon. Kari jäi huilimaan huonoa oloaan (se ei johtunut Ginistä). Kävi kuitenkin päivällä hakemassa kotilammelta ahvenia jotka Leksa savustaa nyt illalla.

 

Reilu 60 km kisapaikalle keskelle korpea. Kostonjärvessä vettä oli laskettu pari metriä talven aikana ja kivikoista varoiteltiin jo lähdössä. Hyvä keli kulkea pakkasyön jälkeen ja muutama letka lähdössä kuten edellisenä päivänä.

 

Ahven söi paikoin hyvin ja pikkusärkikin alkoi tarttua matosyöttiin päivän aikana. Lämpötila nousi lähelle 10-astetta ja pää märkän palailimme kisan lopussa punnitukseen. Itselläni 141 pikkusärkeä joista kertyi painoa 2,8 kg joukossa muutama isompikin.

 

Yhtä kokemusta rikkaanpana palailimme kämpille Karin ahventen savustukseen, saunaan ja paljuun sekä ruokailemaan Veskun emännän tekemiä lihapullia punaviinin kera. Kai Karin Gin maistuu tänäänkin.

 

Tulokset: Pekka 2,8 kg, Vesku 2,7 kg, Varpu 1,5 kg, Ismo 1,3 kg ja Leksa 0,8 kg. Kari huilasi lähilammella.

 

13
Huhti
2015

Maanantai Kerojärvi ja Tolpanniemi, kisat 3 ja 4

Aamukisa Kerojärvi

 

Maanantai vaaleni sateisena, räntää ja vettä vihmoi taivaan täydeltä. Sadevaatteet kuuluivat kaikkien muiden paitsi Karin varustukseen.

 

Kerojärvi on matala säännöstelyjärvi, joten lähdöstä sai taaplata pitkälle rantaviivasta, tai oikeastaan kuivasta rantakaistaleesta. Jäällä oli kohtuullinen liikkua, tosin lumisohjoa oli n. 10-15 cm, paikoin enemmänkin. Selällä tietysti vähemmin. Kala söi suhteellisen hyvin, lähinnä ahven. Porukkamme ei oikein löytänyt särkiä, muutaman jokainen niitäkin, kiiskiä saivat myös kaikki. Sain päivän aikana 183 kalaa ja ne painoivat 2476 grammaa, eli keskipaino on 13,5 grammaa.

 

Tulokset: Leksa 3,1 kg, Vesku 2,5 kg, Pekka 2,4 kg, Varpu 1,9 kg, Kari 1,7 kg kg ja Ismo 1,5 kg.

 

Iltakisa Tolpanniemi

 

Siirtyminen ja vaatteiden vaihto majapaikan kautta ja olimme ajoissa perillä lähellä Kuusamon keskustaa sijaitsevasssa venesatamassa. Vettä vihmoi edelleen, mutta ainoastaan Kari ja Ismo laittoivat sadevarusteet päälle. Muille ne olivat niin märät ettei niistä olisi ollut sanottavasti hyötyä. Leksan avaamasta Remy Martinista sai jäälle hyvää potkua.

 

Kisa oli kolmen tunnin kisa, joten emme menneet kovinkaan kauas lähtörannasta. Vesku porhalsi tosin pari kilometrisen selän yli. Me muut piiritimme Kainulaisen Samin kisan alussa. Kala ei kyllä syönyt yhtään. Sami tosin sai muutaman pikkusärjen ylös ja katkoi tapsinsa jonkun isomuksen kanssa.

 

Hiljalleen hajaannuimme kuka minnekin, itse menin n. 50  metrin päähän ja potkaisin auki lumisen vanhan reiän. Kas kummaa sain heti kymmenkunta noin 150 gr:n ahventa ja ainakin samankokoisia särkiä, osa jopa isompia. Särki söi harvarseen eli niitä nousi ylös silloin tällöin ja kaikki suuria. Vähän yli 7:n tuli stoppi ja hajasärkiä sain lähialueelta. Edessäni ollut pilkkijä valitteli samaa ja lähti tosi hyvältä reiältä muualle n. 19.30. Sille reiälle riitti kävijöitä, joista kukaan ei tosin saanut mitään. Itse menin kokeilemaan reikää n. 10 vaille ja särki alkoi heti syödä. Lisäksi reikään putosi isompikin kala, luultavasti säynävä, sillä siima vapisi pitkän aikaa sen jälkeen kun kala jäi reikään. Kolmea minuuttia vaille kahdeksan alkoi loppukisa, sain 18 isompaa särkeä viimeisen 8-minuutin aikana jä syönti jäi päälle. Kisa loppui kello 20.05.

 

Tulokset: Pekka 4,7 kg,  Varpu 2,8 kg, Leksa 2,3 kg, Kari 2,2 kg, Vesku 0,7 kg ja Ismo ei käynyt puntarilla.

 

Kaupan kautta kämpille ja parit suulliset Remyä, mikrolihakeittoa ja savuahvenia iltapalaksi. Sauna ja nukkumaan vähän ennen yhtätoista.

 

ps. Kainulaisen Sami teki illalla pari pientä lenkkiä ja palasi takaisin aloitus reiälleen. Sami sai vähän yli 11 kg särkiä ja melkein kaikki aloitusreiästä, että silleen...

 

14
Huhti
2015

Tiistai Penikkajärvi kisa nro 5

Kisa-aamuna aurinko paistoi ja lämpötila oli plussan puolella. Aamupuuro + aamupala naamariin ja menoksi. Päästiin n. 30 km ja autosta hävisi vaihteet ja veto. Peruuteltiin se mäennotkoon ja soittelemaan Lpr:ään Hänniselle, mitä tehdään. Tavarat ulos autosta ja liftillä kisapaikalle.

 

Kisa alkoi hyvin eka reiästä 113 pikkukalaa ja kokonaisaaliini 335 kpl, pikkuahventa, särkiä ja kiiskiä. Koko oli kuitenkin aika pientä, seassa muutama isompi. Kisa oli viiden tunnin kisa ja kala söi paikoin tosi hyvin, tyhjiä reikiäkin löytyi matkan varrella. Palkintosijoille  emme vielä kuitenkaan vielä yltäneet, mutta toivoa on että huomenna????

 

Kotimatka sujui hyvin, osa porukka pääsi Huhtiniemien kyydissä ja loput mikä missäkin. Uusi auto odotti pihassa ja vanhakin oli päivän aikaan hinattu korjaamolle.

 

Ilta sujui rattoisasti hyvän possupäivällisen seurassa, jällkärinä jäätelöä ja pikkuisen taisi mennä Giniäkin sekä Remyä. Terttu ja Jormakin pääsivät paikalliseen hieromalaitokseen eli paljuun. Terttu meinasi tosin mennä paljun laidan yli kun laitteen hieromasuihkut olivat täysillä.

 

Tulokset: Pekka 5,3 kg, Vesku 4,8 kg, Kari 4,5 kg, Leksa 4,2 kg, Varpu 4,1 kg ja Ismo 1,1 kg.

 

15
Huhti
2015

Keskiviikko Kontioluoma kisa nro 6 ja Ylikuoliojärvi kisa nro 7

Kontioluoma

 

Hip hurraa nyt se tapahtui, ensimmäinen palkintosija saatiin meidän autoon eli Kari oli neljäs. Huhtiniemen Terttuhan oli jo pari kertaa ollut kuuden parhaan joukossa LUKkilaisista.

 

Mutta eipäs mennä asioiden edelle ja aloitetaan aamusta.

 

Normaalit aamurutiinit ja uudella autolla kisapaikalle auringonpaisteessa. Pikkupakkanen aamulla, mutta hanki ei oikein kantanut sen alla vettä, paikoin paljonkin.

 

Porhuttiin pilkkipaikoille ja Kari aloitti vahvasti heti aamusta ja jatkoi hyvää tahtia koko päivän ja lopputuloskin oli loistava eli M60-sarjan neljäs. Muutoin tulokset olivat heikommat kuin muissa kisoissa, suurin saalis oli vain n. 7 kg. Kala oli pääosin pikkusärkiä, ahvenia, iso kasa kiiskiä ja jokunen pikkusiika. Mm. Leksan kalat olivat 80 prosenttisesti kiiskiä.

 

Tulokset: Kari 3,4 kg, Vesku 1,8 kg, Pekka 1,1 kg, Ismo 0,9 kg, Leksa 0,6 kg ja Varpu 0,2 kg.

 

Ylikuoliojärvi

 

Viikon toinen iltakisa ja siirtyminen suoraan edelliseltä paikalta uudelle kisapaikalle.

 

Lumisade alkoi melkein samalla kun kisa alkoi. Jäälle vettä paikoin polveen asti, lunta päällä reilut 10 senttiä eli sohjossa porskutettiin ja kastuttiin sekä ala- että yläpäästä läpimäriksi. Porukka pakkautui (n. 300 kisaajaa) lähtörantaan 5-metrin säännön mukaan. Pikkusärki alkoi syödä melkein heti ja kädet viuhtoivat tiuhaan koko lahdella. Lumisade yltyi melkein tuiskuksi ja kalan syönti vain kiihtyi kisan loppua kohden.

 

Lopussa paleli ja vapisutti ihan oikeasti ja onneksi kisa loppui. Punnitukseen toi melkein jokainen kisailija ison muovisäkillisen pikkusärkiä. Illan suurin tulos oli yli 12 kg. Mutta kun kerran päästiin palkintosijoille, niin Varpu jatkoi sitä sijoittumalla naisten sarjan kuudenneksi yli 6 kg:n tuloksella. Vesku sai ehkä cup pisteitä 8 kg:n tuloksella. Kisan suurin tulos oli yli 12 kg, aika hyvin kolmen tunnin kisassa.

 

Kisan jälkeen kiireesti kämpille, rokalle ja saunaan Leksan Remytkin taidettiin tuhota lämmikkeeksi saunan jäkeen. Karin juomaakin on edelleen jäljellä.

 

Tulokset: Vesku 7,9 kg, Varpu 6,4 kg, Pekka 5,9 kg, Kari 5,6 kg, Leksa 5,4 kg ja Ismo 1,9 kg.

 

16
Huhti
2015

Torstai Purnujärvi kisa nro 8

Kello on nyt 6.45 ja muutoin vielä hiljaista. Tasainen kuorsaus kuuluu ympäri kämppäämme. Voimia kerätään edelleen päivän kisaa varten. Kisa on siirretty Sukkalammelta Purnujärvelle kelirikon vuoksi. Hiekkatiet alkaa olla mutavelliä kun ne sulavat.

 

Ulkona sataa hiljalleen lunta, yön aikana sitä on tullut muutama sentti. Toivottavasti tulossa on hyvä pilkkikeli. Iltasella kisan jälkeen on tarkoitus käydä tutustumassa Rukan hiihtokeskuksen tarjontaan.

 ...

 

Ei jaksettu lähteä Rukalle tänäänkään. Tapahtumia riitti koko päiväksi. Auto saatiin takaisin vetoakseli vaihdettuna. Pankki ja apteekkikeikat käyty ja kisapaikalle n. 30 km:n päähän. Tiet mutkaisia ja kuraisia mutta eteenpäin päästiin vaikka usko meinasi loppua.

 

Järvi oli pikkuinen matalahko suojärvi keskellä ei mitään. Vettä jäällä melkein saappaanvarren verran ja lunta päällä reilut 10 senttiä. Ahven söi kisan alussa paikoin hyvinkin, kisa alkoi vasta puoliltapäivin ja loppui neljältä. Välillä paistoi aurinko ja välillä tuli lunta taivaan täydeltä. Lopulta kisa voitettiin särjillä, voittajalle yli 11 kg:n tulos. Muut jäivät alle 10 kilon. Osanottajia vajaa 300. Suurimmat särjet jotka saimme olivat n. 300 grammaa.

 

Vesku pääsi pisteille ollen 14 ja Huhtiniemen Terttu oli 13 omissa sarjoissaan. Me muut räpelsimme totutusti muun porukan mukana.

 

Ruokailimme kisapaikalla maukasta porokeittoa ja kauppareissun jälkeen pojat söivät viimeiset Karin onkimat savuahvenet. Ne savustettiin jo sunnuntaina Leksan ja Karin toimesta. Iltajuomaa kuluu hiljalleen yksi Marjakossu, vähän Giniä. Se pullo on tosi riittoisa. Porukka lätki hetken korttia saunan jälkeen ja kai siinä vähän jotain nestemäistäkin kului.

 

Tulokset: Vesku 3,8 kg, Pekka 2,1 kg, Ismo 1,6 kg, Varpu 1,2 kg, Kari 0,7 kg ja Leksa 0,4 kg.

 

17
Huhti
2015

Perjantai Soiviojärvi kisa nro 9 ja Kirkkolahti kisa nro 10

Soivionjärvi

 

Pilvinen sää ja vielä aamulla tuli lunta kahdeksaan asti. Taas kerran kamat autoon ja Poussuntietä kohti Soivionjärven leirikeskukseen. Paikassa olivat majoittuneina Arit Grönlund ja Hartikainen Imatralta koko viikon ainoina asukkaina. Kisajärvi oli kaikille uusi, sillä siellä ei oltu vielä pidetty Kuusamon pilkkiviikon osakilpailuja.

 

Kisa alkoi tunnustellen, sillä aloitimme pilkinnän Leksan kanssa keskeltä salmea ja saimme pikkuahvenia jonkin verran. Puolisen tuntia pilkittyämme sanoin Leksalle meneväni rantapenkan tuntumaan kokeilemaan ja jollei onnistu niin lähdetään kiertämään pikkusaarta.

 

Sillä reiällä istuinkin seuraavat 2,5 tuntia ja sain melkein kaikki kalat siitä. Leksakin tuli paikalle ja pilkki suurimman osan saaliistaan yhdestä reiästä vierestäni. Häiritsijöitä ei onneksi ollut. Kala oli pääosin pikkusärkeä joukossa ahvenia, kiiskiä ja jokunen seipi (korpiainen). Korpiaisia oli tulle jonkun verran muualtakin.

 

Punnituksessa totesimme kummallakin olen juuri karvan verran 5 kg, ainoa huono juttu oli että yleisten miesten vaaka näytti 1/2 kiloa liian vähän kaikille miehille ja nuorille. Se tunnustettiin päivän aikana järjestäjien toimesta. Lopputulokset ko. sarjoissa menivät kuitenkin oikein.

 

Vesku ja Kari valittelivat naisten vievän heitä kisoissa kun pässiä narusta. Naisten sarjojen voittotulokset ovat tulleet jo useamman kerran heidän vierestään.

 

Leksan sijoitus 12 M60-sarjassa ja Huhtiniemen Terttu oli N60-sarjassa kolmas.

 

Tulokset: Leksa 4,9 kg, Pekka 4,9 kg, Kari 3,4 kg, Varpu 1,7 kg, Vesku 0,9 kg ja Ismo 0,6 kg.

 

Kirkkolahti

 

Päivän toinen kisa käytiin iltakisana Kirkkolahdessa aivan Kuusamon keskustassa. Kirkkolahdesta ei jäänyt paljon kerrottavaa. Ismo teki oikean valinnan ja jäi majapaikkaan ja kävi kokeilemassa lähilammeen. Saaliina pikkuahvenia. Ainoa onnistujat olivat Varpu, omassa sarjassaan 13 ja Huhtiniemen Terttu sarjassaan 15. Kala oli pientä ahventa ja särkeä. Kyllähän  joku isompaakin löysi, mutta ne olivat harvassa.

 

Ilta meni saunoessa ja Veskun lihapullia syödessä. Ismon hommaamaa konjakkiakin kului pullollinen ja taisi joku ottaa Giniäkin. Riittoisaa ainetta, mutta onhan pullokin 2-litran pullo.

 

Tulokset: Varpu 2,3 kg, Leksa 2,1 kg, Kari 1,6 kg, Vesku 1,1 kg ja Pekka 0,9 kg.

 

18
Huhti
2015

Lauantai Poussujärvi kisa nro 11

Herätys normaaliin aikaan 6.30 ja tuhti aamupala naamariin ja vielä kerran menoksi Poussujärvelle.

 

Aamupalan sisältö yleensä puuro, mehukeitto, kahvi, leikkeleet, juusto, keitetty kananmuna ja vihannekset. Poikkeuksena tämä aamu, joka sisälsi paistetut kananmunat ja pekonin. Kyllä näillä eväillä jaksoi joka päivä kisan loppuun. Kisapaikoilla sai kahvia, voileipiä ja makkaraa. Lisäksi pariissa kisassa oli myös ruokaa.

 

Osanottajammärä oli pienentynyt jo aika tavalla, nyt osallistujia enää parisataa. Taas kerran pari jonoa ja suurin osa jäi lähtörantaan. Itse valitsimme vasemmanpuolimmaisen jonon ja Ismo lähti vastarannalle. Vettä pari metriä kun pilkkiminen aloitettiin ja heti muutama tikkuahven. Leksa, Kari ja Varpu löysivät pikkusärkiä heti alkuun ja porukka kasaantui meidän ympärille. Lähde siitä sitten etsimään uusia reikiä. Isompia särkiä tuli jokunen muun rissan seassa, ei kuitenkaan keltamahoja kuin itselleni yksi.

 

Saaliit jäivät meidän osalta normaaleiksi eli ei palkintosijoja. Kisa oli vain kolmen tunnin kisa, mutta voittajien saaliit olivat yli 9 kg:n.

 

Nyt kämpille syömään lammaspaistia kanttarellikastikkeen kera uuniperunoilla, saunaan ja pikakäynti Rukalle. Karin Ginikin saatiin maisteltua vihdoin tyhjäksi. 

 

Tulokset: Kari 3,4 kg, Varpu 3,2 kg, Vesku 2,1 kg, Pekka 1,7 kg, Leksa 1,6 kg ja Ismo ei kaloja.

 

ps. kukahan tänne kantaa tyhjiä tölkkejä vähintään muovipussillisen joka aamu

 

19
Huhti
2015

Yhteenveto

Sunnuntaina pakattiin kamppeet autoon ja ajeltiin rauhallisesti kotiinpäin. Matka meni ilman kommelluksia ja takaosasto pelaili äänekkäästi korttia koko paluumatkan.

 

Yhteenvetona viikosta totesimme kilpailujen olevan aika pitkälti kyttäyskilpailuja eli vahdataan toisia kisailijoita josko isompi särki söisi ja sen jälkeen kiireesti paikka mahdollisimman lähelle ensimmäisen kalan saajaa. Porukkaongintaa harrastetttiin jonkin verran eli 2-4 hengen porukka valloitti saman kalapaikan ja muut eivät päässeet aivan viereen. Nipuissa saattoi olla porukkaa useampi kymmenen kisaajaa ja näin ei vaihtopaikkoja oikein ollut.

 

Etsimällä tyhjiltä alueilta, saattoi löytää kaloja, mutta kun voittajien tulokset pyörivät joka kisassa n. 10 kilon tuntumassa, niin ei se oikein riittänyt. Paikkojen ennakkotuntemus oli iso etu jo useampina vuosina käynneille kisailijoille.

 

Kilpailut olivat hyvin järjestetyt, ainoa pieni miinus oli seulojen ja vaakojen ehkä turhan pitkät välimatkat. Kelit olivat hieman sohjoiset, mutta ne olivat kaikille samat. Osallistujia oli kisoista riippuen 300 - 400 henkilöä.

 

Suosittelemme kuitenkin vilpittömästi kokemusta muillekin.

 


« Takaisin