Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
6
Marras
2017

Kalaisa pyhäinpäivän viikonloppu

Muikkuverkkopalju veneeseen ja teetätti hieman töitä kun lahti oli kolmen sentin jäässä. Onneksi isommat veneet oli jäätä hieman särkeneet. Tapsa souteli niemen taakse ja laskimme verkkomme Mannen harvojen verkkojen väliin. Sen jälkeen ajelimmekin kotiin odottelemaan seuraa päivää.

 

Lauantaiaamuna kahdeksan aikaan aloitimme liukastelun kohti Vanniemeä. Varpu lähti Likosenlahdelle Karin ja Leksan kanssa laituripilkkikisoihin. Sää oli lämpimän puolella, sumuinen ja tiet liukkaat. Pönniälän hiekkapätkällä käytiin pari kertaa luistossa, mutta onneksi pysyttiin tiellä. Niin teki edellä ajavan Villen autokin samat kommervenkit. Perille kuitenkin päästiin ja venho vesille ja verkkojen hakuun. Muikkuja saatiin 103 kpl ja totesimme että silmäkoko olisi voinut olla millin pienempi, nyt se oli 15 mm. Osa kaloista savustettiin Mannen lämmittäessä pöntön valmiiksi. Hänellä saalis oli lahna ja hauki. Markku ja Vesku tulivat verkoilta Vihjakansaaren vesiltä, saaliina n. 30 siikaa.

 

Verkot kerran vielä veteen ja kotiin odottelemaan seuraavaa päivää.

 

Sunnuntaiaamu oli yhtä harmaa kuin lauantaikin, mutta nyt ei ollut niin liukasta. Nyt muikkuja 107 kpl ja ne vietiin sellaisenaan, tosin jo perattuina kotiin. Vanniemessä riitti uistelijoita ja kuulemma saalistakin (lohia) oli viikonlopun aikana saatu useita. Niitä emme kyllä nähneet kun uistelijat oli vielä vesillä kun me jo häivyimme kotia kohden.

Kalastuspäivää jatkettiin ajelemalla iltapäivällä vielä Klamilaan litkaamaan silakoita ja yllätyksenä paikalla oli myös Juha. Varpu oli nyt minun ja Tapsan matkassa. Yksi paikallinenkin oli litkaamassa. Silakoita nousi hiljakseen ylös ja pari tuntia ongittuamme totesimme niukan saaliimme, Juhalla 19, minulla 17, Tapsalle 7 ja Varpulla 4 silakkaa. Koko oli kuitenkin hyvä.

 

Pimeän tultua ajelimme kotiin Vaalimaan Teboilin kautta ja näin kalastusviikonloppu alkoi olla ohi. Kotona piti tietysti vielä kalat siivota kylmään jotteivat pilaantuisi.

 

Viikonlopun kävivät kalassa meidän lisäksi Vanniemessä ainakin seuraavat henkilöt: Juuso, OP, Risto + vaimo, Erkka, Manne, Timo, Tomppa, Juha H, Juha R + kaveri, Riku, Ville, Janne, Kari + lankomies Kari, Markku ja Vesku.

 


« Takaisin