Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
27
Huhti
2020

Silakkaretki Klamilaan

Vuoden ensimmäinen silakkaretki Klamilan kalasatamaan tehtiin sunnuntaina 26.4.2020. Juha tuli autoineen klo 6 aamusta. Pakkasta paikoin -2 astetta kun ajeltiin Vaalimaantietä kohti Klamilaa. Lumet on jo kaikkialta hävinneet ja totesimme että alkaa olla aika kuivaa. Joutsenkosken länsipuolen pelloillakaan ei enää ollut järviä vaan nekin olivat kuivat. Normaalistihan tähän aikaan ne on olleet tulvan vallassa.

 

Kaikenlaisia elikoita ja lintuja nähtiin matkan varrella, mm. rusakko, teeriä pellolla, joutsenia, hanhia ja pikkulintuja pesäntekopuuhissa. Eli elämää pelloilla ja metsissä on taas kevään tullen yllin kyllin.

 

Perille satamaan heti seitsemän jälkeen ja siellä olivat jo Arja ja Jaska täydessä litkaustouhussa, Arjalla kaksi silakkaa ja Jaskalla joku nyky. Ensimmäisen silakan sain melkein heti ja niin Juhakin. Arja nosteli niitä tasaisen rauhalliseen tahtiin aina silloin tällöin. Onkiporukkaan liittyi vanhempi Kymiläinen pariskunta, mutta ei he kauaa viihtyneen vaan lähtivät seuraavaan paikkaan kun kala ei vaan syönyt. Ilma oli aika kylmä ja kylmyyttä lisäsi vielä pohjoistuuli.

 

Haileja nousi tosi hiljakseen, pitkiä toveja ettei mitään ja ne olivat yksittäistapauksia. Luontoa ehti silmäillä hyvin ja puolittaisessa auringonpaisteessa oli paikoin jopa lämmin. Lintuja eli merimetsoja, hanhia, lokkeja,  tiiroja, haahkoja ja telkkiä lenteli viereiseen lahdenpohjaan tämän tästä.

 

Kymmenen jälkeen iski kyllästyminen siirryimme makkaranpaistoon vanhalle grillikatokselle. Ihmettelimme kun senkin oli joku meinannut polttaa, laittiassa isot reiät ja miksi sinne oli raahattu kaksi sohvaa. Ihme etteivät olleet polttaneet koko katosta, niin epäsiisti se on.

 

Rantaan on viritetty paunetti ja kai siitä oli kaloja koska lokit kävivät niitä siitä hakemassa.

 

Makkaranpaiston jälkeen litkattiin pari tuntia ja puoliltapäivin totesimme ettei silakoita vielä oikein ole rannassa. Saaliina Arja oli ylivoimainen 28 silakkaa, Juhalla 18, Pekka 9 1/2 (puolikas oli pieni salakka) ja Jaskalla 6 kalaa.

 

Kyllä maistuivat kun illalla paistoi ne pannulla mausteena voita, suolaa ja sitruunapippuria.

 


« Takaisin