Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
5
Syys
2018

Hauskaa syyskuista Juhannusta Kyläniemestä, perjantai

Perille saavuttiin loistokelissä hieman ennen klo 16:sta. Illan ruokavalmistelut aloitettin tulokahvien jälkeen, savustusuunissa kypsyivät Leksan ahvenet ja Häkkisen muikut ennen saunomista. Mölkkyäkin ehdittiin heitellä muutama kierros, kunnes sauna lämpeni ja osa porukasta kävi järvessäkin.

 

Miesten saunavuoron aikana poltettiin ensimmäinen juhannuskokko komeilla korkeilla liekeillä. Kokko saatiin kun siivottiin rannasta kuivat männyn oksat joita oli jäänyt kevään savotasta.

 

Ilta meni rattoisasti rapukestien ja savumuikkujen kera. Jälkihöyrynä kunnon sököpeli joka jatkui puoliltaöihin. Lopuksi osa porukkaa pelasi muutaman kierroksen Maijaa. Siinä oli kyllä niin monet säännöt, ettei oikein saanut selvää mitä peliä pelattiin. Karista tehtiin lopulta Maija, muttei hän sitä oikein hyväksynyt, väitti että häntä huijattiin, tiedä sitten mikä on oikein ja mikä väärin.

 

 

 

5
Syys
2018

Lauantai

Aamupalan jälkeen vesille ja venepilkille arvotuin parein eli Kari ja Pekka T, Varpu ja Leksa R, Leksa K ja Jaska, Pena ja Arja sekä Pekka L ja Pirjo. 

 

Kaikki veneet suuntasi yhteen nippuun keskimatalikolle, mitä nyt Pena unohti irroittaa ankkurinsa ja jäi kiinni rannassa olleeseen laituriketjuun. Pääsi kuitenkin vähän myöhemmin mukaan pilkille.

 

Kaloja nousi harvakseen, päivän suurin oli 400 gr. Kaikki veneet jäivät alle 5 kg:n tulokseen, parhaina Kari ja Pekka, yhteensä ahvenia oli yli 20 kg. Saalis siivottiin, osa kaloista savustettiin saman tien ja osa fileerattiin. Päiväkahvien jälkeen mölkyn kimppuun ja sitä jatkettiin saunan lämmitykseen ja ruokailuun asti. Sade keskeytti pelin ja osa porukasta siirtyi rantaan toisen kokon tarpeita kasaamaan. Pekka L ja Leksa poistuivat ennen sitä paikalta.

 

Kokko paloi tosi upeasti ja nopeasti.

 

Saunomisen jälkeen ei korttipeli maistunut ja ilta meni Suomi-Ruotsi maaottelua seuraten ja uni painoi monen silmiä tv:tä katsoessa.

 

Yöllä kuului tasainen kuorsaus monesta henkilöstä.

 

5
Syys
2018

Sunnuntai

Aamupala ja taas vesille nyt kolmen veneen voimin. Jälleen ensin keskimatalikolle ja kas kummaa kalat oli hieman isompia kuin edellisenä päivänä. Nyt suurimmat painoi n. 600 gr. Lopuksi käytiin kokeilemassa vielä Jänissaaren viereisen luodon reuna ja sieltäkin nousi komeita kaloja.

 

Kaikki kalat fileoitiin ja ruoka tehtiin ulkona grillikatoksessa. Sen jälkeen paikkojen siivous ja kamat kyytiin sekä kotia kohden.

 

Kun saavuimme Vanniemeen niin paikka oli täynnä autoja ettei sekaan meinannut mahtua. Joku sanoi ettei tukikohdissa ole kävijöitä, vielä mitä...

 


« Takaisin