Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
8
Huhti
2016

Lähtöpäivä torstai 7.4.

Lähtöpäivä oli harmaa keväinen päivä + 2 astetta ja hiukkasen ripotteli vettä. Kello 9.30 koko porukan tavarat kyydissä ja peräkärri täynnä.

 

Auton nokka kohti Kuusamoa ja lupauksen peluu alkoi. Korttia pelaten ja ajovuoroja vaihdellen matka sujui ongelmitta. Tankkaukset kahvin merkeissä Juvalla ja ruokailu Kajaanissa.

 

Perille saavuttiin jo seitsemän korvilla. Pikainen majoittautuminen ja iltakahvit Vana Tallinkin seurassa. Sen jälkeen saunaan ja kymmenen korvilla unten maille.

 

Yöllä vaelteli kuka missäkin ja ihmetteli missä ollaan, no kaikki saivat kuitenkin jotenkin nukuttua.  

 

9
Huhti
2016

Perjantai 8.4

Aamupala ja sen jälkeen kohti EL:n SM-kisaa Lahtelaan, sinne menivät Leksa, Pena, Kari ja Huopaiset. Varpu ja Pekka jäivät ruuan laittoon ja kävivät kaupassa yhdessä Peten ja Jaanan kanssa. 

 

Varpu  kävi kerran korkkaamassa lähilammen ja lähti sinne uudemman kerran kun kuuli isännältä, että sieltä voisi saada harreja.

 

Eläkeliiton SM:ssä Kake sijoittui kolmenneksi neljän kilon tuloksella ja Pirjo hävisi pronssin grammalla, voi harmi. Piirin joukkuekin jäi niukasti  kolmanneksi tai neljänneksi.

 

Ilta meni saunoessa, kylpypaljukin testattiin ja korttia pelatessa meni mikä senytoli St Remy ja vähän Ballantinescolaa. Korttipeli oli se, se, se, kun muistaisi se, se, se, toi lupaus, vai se, mikä se nyt oli.

 

Tulokset: Pena 2,4 kg, Kari 2,2 kg ja Leksa 1,5 kg. Punnitut kalat oli ahvenia.

 

9
Huhti
2016

Lauantai 9.4

Aamu  valkeni pilvisenä, mutta päivän mittaan sää kirkastui auringonpaisteiseksi. Kari ja Varpu kävivät heti aamupalan jälkeen lähilammella, Penakin kokeilemassa. Karilla saalista 18 ahventa, jopa savustuskokoisia. Yhdentoista korvilla liikenteeseen kohti Soiviojärveä.

 

Kisa alkoi ja suunnistimme koko porukka viime vuotisille paikoille, muuta kaikilla saalis melkein tasan nolla aloituspaikasta. Pena ja Leksa lähtivät oikealle puolelle järveä ja me muut vasemmalle sivustalle. Kiiskiä tuli sieltä sun täältä. Varpu sai syönnin päälle ja Penakin löysi kisan puolessavälissä ahven reiän. Itse sain syönnin päälle ja se kesti tasan 10 minuuttia, 15 kalaa (ahvenia ja särkiä) mutta syönti loppui kuin leikaten.

 

Pena istui reiällä 2,5 tuntia ja loppusaalis 7,4 kg ja sijoitus neljäs, hyvä alku viikolle. Samalle sijoitukselle pääsi myös Pirjo 6,5 kg:n tuloksella.

 

Ilta meni saunoen ja välineitä huoltaen, ruokana ravitsevaa pekonikakkua oluen kera.

 

Tulokset: Pena 7,4 kg, Varpu 2,6 kg, Leksa 0,9, Pekka ja Kari eivät punnituttaneet kalojaan, Pekalla ehkä kilo ja Karilla vajaa kilo. 

 

11
Huhti
2016

Sunnuntai 10.4

Pilvinen keli aamusta ja luntakin tuprutteli pitkin päivää, jopa sakeana pyrynä.

 

Aamupäivän kolmetuntinen kisa Joukamojärvellä, paha mokaus kun en heti lähtenyt suunnittelemalleni paikalle joen suuhun reilun kilometrin päähän. Pete ja Emppu menivät sinne suoraan ja molemmille yli 8 kg tulos. Pete oli viides ja Emppu yhdeksäs.

 

Menimme ko. paikkaan Leksan kanssa n. tunnin myöhässä ja Karikin tuli perässä. Naisten sarjan voittaja sai koko kisan parhaan tuloksen  yli 14 kg samalta paikalta. Yli 10 kg:n tuloksia oli samassa nipussa useita. Kisa oli kolmen tunnin kisa.

 

Muita hyviä sijoituksia: Ari Hartikainen viides, Terttu Huhtiniemi 14, Tapani Hovatov 14, Leo Korhonen 15.

 

Tuloksia: Leksa 4,3 kg, Pekka 4,2 kg, Kari 3,3 kg, Varpu 0,2 kg ja Penan kaloja ei punnittu.

 

Kisan jälkeen kiiruusti kämpille makaroonilaatikkoa naamaan, välinehuolto ja taas menoksi. Stroh maistui osalle porukkaa hunajan kera.

 

Iltakisa Tolpanniemessä, kolme tuntia ja naiset pisteille eli Varpu 7 ja Terttu 14. Särki söi joissan paikoin hyvin ja parin sadan hengen nippu siirtyili kalan mukana pitkin rantaa. Kunnon syönti alkoi vasta tuntia ennen kisan loppua ja hajotti porukkaa isommalle alalle kisa-aluetta.

 

Tuloksia: Varpu 5,2 kg, Leksa 2,4 kg, Kari 1,9 kg, Pena 1,9 kg ja Pekka 1,1 kg.

 

Ilta menikin saunoessa ja yli-ikäinen Stroh tuntui maistuvan edelleen.

 

12
Huhti
2016

Maanantai 11.4

Maanantain sää aurinkoinen -1 astetta, päivällä puolipilvistä ja aika kylmä viima.

 

Yhdeksän korvilla auto kohti Vähäjärveä ja mukaan tuli Jäppisen Martti. Parin kilometrin mittainen pikkujärvi jossa keskellä syvää, muutoin matalahkot suorannat.

 

Lähdössä suunnistimme suoraan ojan suuhun, mutta siellä oli pettymyksemme vain vajaa metri vettä. Siirtyminen hieman selemmälle jossa oli noin sadan hengen porukka. Siinä sitä sitten istuttiin koko päivä yhdellä reiällä ja odoteltiin kun särkiparvi pyörähteli paikalla. Syönti kesti noin minuutin ja kierros 10-15 minuuttia. Minuutissa piti yrittää kiskoa niin monta särkeä kuin ehti. Yleisesti 2-3 kpl tai jopa 5-6 kpl.

 

Puolenpäivän jälkeen syönti hiljeni ja istuimme tyhjillä rei'illä vajaa kolme tuntia. Onneksi ei kukaan hermoillut liiemmälti. Jos joku sai kalan niin muu porukka säntäili heti viereen. Porukkaa ympärillä oli useita kymmeniä pilkkijöitä.

 

Varsinainen syönti alkoi meillä kolmea minuuttia vaiile neljä, kisa loppui neljältä. Sain kymmenen särkeä ko. ajassa.

 

Ei kuitenkaan päivää ilman palkintosijaa, sillä Varpu pilkki morrivehkeillä itsensä kuudenneksi. Muita pistesijoja oli Hovatovin Tapsan 14 sija.

 

Ilta menikin Ekin synttäreillä jossa ei kerrottu yhtään kalajuttua, vai olikohan se niin ettei yhtään  muuta juttua kuin kalajuttua, herra Meukowilla taisi olla osasyynsä siihen. Illan saaliina oli ainakin useita 10-kilon haukia.

 

Tulokset: Varpu 2,8 kg, Kari 2,8 kg, Pekka 1,7 kg, Pena 1,4 kg ja Leksa 0,8 kg.

 

 

13
Huhti
2016

Tiistai 12.4

Sää oli samanlainen kuin edellisinä päivinäkin, tosin aamun kisan aikana satoi taas sankasti lunta hetken aikaa.

 

Muutoin päivä kiristeli hermoja, sillä molemmat järvet olivat kitsaita saaliiden suhteen.

 

Jokilampi

 

Nimensä mukaisesti joen leventymä ja tosi hankala pilkkiä. Pena löysi heti alkuun kalansa ja sai reilun kilon puolessa tunnissa. Lopputulos kohtuullinen eli kahdeksas. Nenosen Kake oli 14. Itselläni tosi iso kala kiinni, mutta ei mitään jokoja saada sitä ylös. Hetken hurma vaihtui pettymykseksi kun kala päästi otteensa pilkistä. Pilkin irrotessa morri tarttui vielä jään alle kiinni ja oli aika tekeminen että sai sen irti. Vettä alla oli reilu metri ja pilkki oli vajaan kymmenen metrin päässä jumissa.

 

Tulokset: Pena 1,3 kg, Leksa 0,2 kg, Kari 29 gr, Pekka ja Varpu 0.

 

Purnujärvi

 

Iltakisa Purnujärvellä oli myös aika kitsas kalan suhteen. Pirjo pääsi kuitenkin rahapalkinnolle kakkosijallaan ja Terttukin oli neljäs. Hovatovin Tapsa oli kahdeksas. Leksa pääsi isoon nippuun ja oli porukastamme paras, muilla jäivät tulokset pieniksi.

 

Tulokset: Leksa 0,9 kg, Pekka 0,5 kg, Varpu 0,2 kg, Kari 0,2 kg ja Pena 0,1 kg.

 

Ilta meni Karin lauantaina pilkkimiä ja Leksan savustamia ahvenia syöden, taisi siinä Penalta mennä pullo Meukowiakin ja jo päivällä meni koko porukan kesken pikkupullo kahvia, jossa oli jotain ihmeellistä makeutusainetta seassa.

 

 

14
Huhti
2016

Keskiviikko 13.4

Sää edelleen muuttumaton. Puolipilvinen ja lunta tuiskutti väliin puolisen tuntia päivän aikana. Penikkajärvi oli tuttu paikka ja odoteltiin isoja tuloksia. Itse menimme Varpun, Martin ja Ekin kanssa edellisvuotiseen paikkaan. Leksa, Pena talsivat porun mukana takarajalle ja Pirjo jäi tutun ruohikon laitaan. Karin veimme terveyskeskukseen kun hänen vointinsa ei ollut paras mahdollinen.

 

Eki nosteli muutaman tulitikun mittaisen ahvenen ja meille riitti Martin kanssa. Siirryimme n. kilometrin verran jokisuulle ja Varpukin tuli perässä. Leksa oli saanut heti alkuun nättejä ahvenia ja alkuun sijoilleen. Penalla ei oikein ollut tapahtumia.

 

Pikkusärki 10-20 gr alkoi kuitenkin syödä meidänkin vermeitä ja pari tuntia kuluikin oikein mukavasti. Paikallinen porotokka (n. 100 eläintä) rymisteli selkämme takana jäällä ja särki lopetti syöntinsä. Lopuksi pikkusärkiä tuli silloin tällöin. Pena oli taiteillut ison hauen kanssa, mutta hävisi kisan. Kake oli kohdannut porotokan selällä ja suunnitteli piiloutuvansa pilkkikontin taakse kun tokka rymisteli kohti häntä. Tokka väisti Kaken viime tipassa. Sijoituksia Pirjo seitsemäs ja Grönlundin Ari neljäs.

 

Kari haettiin terveyskeskuksesta ja sen jälkeen herkutellessa savulohella, kermaisella uunilohella kanttarellikastikkeen kera, punaviininä Caballo el Mentosa. Lopuksi lämpimään saunaan ja paljuun vesihierontaan.

 

Tulokset: Leksa 3,1 kg, Pekka 2,7 kg, Pena ja Varpu 1,9 kg. 

 

15
Huhti
2016

Torstai 14.4

Yhdeksän astetta pakkasta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

 

Ylikuolimojärvi

 

Odotettu pikkujärvi josta sai viime vuonna paljon kalaa. Aloitus oli Karilla hyvä, ensimmäisen tunnin aikana reilu kolme kiloa ja sillä kahdeksas tila. Itsekin sain hieman alle kaksi kiloa, mutta siihen se loppui, lopussa sain viime hetkillä 10 särkeä. Kala ei oikein syönyt kuin hetkittäin ja se näkyi tuloksissa. Jälleen kerran pääsi läheltä 5-6 meirin päästä katsomaan kun sarjavoittaja nosteli särkiä tasaiseen tahtiin.

 

Tulokset: Kari 3,4 kg, Pekka 2 kg, Varpu 1,6 kg, Leksa 1,2 kg ja Pena ei punninnut kalojaan.

 

Kisan jälkeen auton nokka kohti Kuusamoa ja hernerokalle ja onkien huoltoon.

 

Kirkkolahti

 

Iltakisa Kirkkolahdella ei myöskään suuria antanut. Isoin porina tuli takarajan merkkauksesta joka tehtiin juuri lähdön korvilla. Itsekin liityin samaan porukkaan ja voi harmi, takaraja oli merkattu 300 m liian lähelle kuin piti. Mekkala oli aikamoinen jo kisan aikana ja jatkui pitkään punnituksen jälkeen koska hyvä kalapaikka jäi alueen ulkopuolelle. Ennen lähtöä painotettin rajan olevan aivan muualla. Sain kymmenkunta isohkoa särkeä, mutta se ei tietenkään riittänyt.

 

Miesten sarjan voittaja pilkki 10 metrin päässä ja nosteli särkiä melkein 8 kiloa. Samalla alueella olivat myös m60 sarjan kärkiporukka. Varpu oli naisten sarjan 10.

 

Tulokset: Pekka 1,3 kg, Varpu 1,2 kg, Leksa 1 kg, Kari 0,7 kg ja Pena 0,5 kg.

 

 

 

15
Huhti
2016

Perjantai 15.4

10 astetta pakkasta ja aurinko paistaa, nenät paloi tänään...

 

Puossujärvi ja paljon kalaa, siinä odotukset ja näin olikin. Ellu on muuten kova sana särkipilkinnässä, vaikka ei silläkään pärjätty. Pikkusärkiä saatiin mahtava määrä, mutta tuloksissa alle kympin ei ollut palkinnoilla. Terttu oli tuloksissa kymmenes.

 

Paljon uusia tuttavuuksia reissun myötä, osa lähtee pohjoiseen Enontekijöön, me kohti kotia.

 

Illalla maistui metvurstikiusaus, pannari ja pullonloputkin tuhottin.

 

Kake tuli saunomaan ja iltaa istumaan. Nyt nukkumaan ja aamusta kohti kotia.

 

Tulokset: Leksa 5,6 kg, Varpu 4 kg, Pekka 3,2 kg, Pena 2,2 kg ja Kari 1,1 kg.

 

Kuusamon pilkkiviikon tuloksia

 

17
Huhti
2016

Lauantai 16.4

Tavaroiden pakkaus aamusta, mökin siivous ja matka kohti kotisuomea. Kytkin reistaili autosta alkumatkalla, mutta kun auto lämpeni niin päästiin ongelmitta kotiin yhdeksän tunnin ajomatkan jälkeen.

 

Loppukommenttina oli onnistunut reissu, vaikka kalaa ei hirveästi saatukaan. Pilkkiviikolle kannattaa lähteä jos haluaa tutustua uusiin ihmisiin, ulkoilla, ottaa aurinkoa ja kilpailla pilkkimisen jaloissa taidoissa. Anssi Kelaa karkeasti mukaillen: meitä oli muurareita, maalareita, lääkäreitä, insinöörejä...

 


« Takaisin