Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
10
Huhti
2017

1. päivä sunnuntai 9.4.2017

Auton haku klo 8 Hännisen pihasta. yksi ylimääräinen penkki otettiin pois ja näin ei peräkärriä tarvinnut mukaan ollenkaan.

 

Kotipihalla lastattiin tavaravuori eli puolet omaisuudesta autoon ja Veskua hakemaan. Vesku olikin vienyt tavaransa tien varteen jo melkein tuntia aikaisemmin. Hyvin nekin mahtuivat kyytiin ja suuntana Saimaanharju.

 

Hieman tukka pystyssä Leksa odottelin jo meitä. Oli kuulemma onnistuneet juhlat illalla Karhupirteillä. No kerranhan se poika 50 täyttää. (Ei tosin maistunut eväskassin sisältökään, paitsi kokispullo tyhjeni jo heti alkumatkasta.)

 

Matka meni pienessä lumisatessa tasaisesti ja ilman kommelluksia. Perille tultiin Kuusamoon kuuden korvilla. Majoittuminen, sauna lämpimäksi, tulokahvit Braanstadin kera ja sen jälkeen taktiikkapalaveri ja vermeet kuntoon aamuksi.

 

Uni maistui epätasaisesti uudessa viileässä kodissa ja aamulla aseteltiin termostaateista lisälämpöjä majapaikan viileyteen.

 

Kohta se alkaa....

 

 

10
Huhti
2017

2. päivä maanantai 10.4

Toinen päivä alkoi -3 asteen pakkasessa kun huristelimme kohti Penikkajärveä mukana myös Jäppisen Martti. Martti toi mukanaan matoja joita jaettiin ennen lähtöä purkkeihin.

 

Suurin osa porukkaa vaelsi järven takaosaan ja niin mekin muiden mukana. Vajaa puolituntia ja alkoi tuskainen vääntäminen, sillä jäätä oli reilusti melkein kairan mitta ja vettä sekä sohjoa vielä välissä. No saihan sen reiän lopulta tehtyä kun lopun väänsi polvillaan.

 

Kaloja alkoi tulla melkein heti, mutta pahus ne oli pikkuahvenia. Hauet häiritsi ja Hovatovin Tapsa menetti kahdetkin vehkeet päivän aikana.

 

Sää muuttui reilun tunnin perästä märäksi lumisateeksi ja tuuliseksi.

 

Vesku löysi rannasta isoja särkiä ja istui siellä pari tuntia. Varpukin löysi särkireiät ja istui koko päivän vuorotellen kahdella reiällä ja sai myös isoja särkiä.

 

Lopputulos oli hieno, Vesku ykkönen ainoana koko vanhemmasta porukasta 10 kg:n loistava tulos. Vain yksi tulos yleisessä sarjassa oli häntä paremmin. Varpukin oli naisten sarjan toinen 5,2 kg:n tuloksella. Leksa ja allekirjoittanut tyytyivät 2,3 kg:n tuloksiin ja eivät sijoittuneet.

 

Palkintojenjaon jälkeen mökille, vermeet huoltoon, makaroonilaatikkoa naamaan, voittomaljat Braanstadista nam nam, varmaan muillekin maistuisi. Sauna odottaa lämpiämistä ja palju on lämmin.

 

Kyllä varmaan uni tulee nopeaaasssttii....

 

Tulokset

 

 

12
Huhti
2017

3. päivä tiistai 11.4

Kolmas kisapäivä meidän osalta valkeni mahtavalla lumipyryllä. Tuntui että koko taivas oli lunta täynnä ja se lensi vaakasuoraan. Auton edessä oli puolimetrinen kinos ja pihatiestä ei näkynyt juuri mitään.

 

Tukeva vaatimaton aamupala, mm. paistetut kananmunat, pekoni, jugurtti, mehukeitto, puuro, voileipä, hapankorppu, makkaraa paria laatua, juusto, tomaatti, kurkku, suolakurkku, paprika, villisika (lihapurkki), ahven (kalapurkki), hunaja, mehu ja kahvi. Noilla eväillä jaksoi melkein koko päivän.

 

Auto saatiin monen peruuttelun jälkeen päätien laitaan ja Marttikin kyytiin. Melkein tunnin ajo lumituiskussa ja perille päästiin kuin päästiinkin Sukkalammelle. Pikkuahven ja särki söi paikoin ja Vesku ja Varpu pääsivät pistelle. Veskun tulos oli 2,3 kg. Muista seutukuntamme porukoista Huhtiniemen Tepa on ollut pisteillä melkein joka kisassa, niin nytkin. imatralaisista parhaiten menestyneet ovat Arit Grönlund ja Hartikainen. Pistesijoja kummallakin. Vesku harmitteli, ettei ottanut värikoukkuonkia mukaan, sen verran hyvin ahven söi.

 

Tulokset

 

Kisan jälkeen maistui makkara ja siikakeitto paikallisten myymänä. Sen jälkeen siirtyminen Ylikouliojärvelle. Sääkin parani ja lumisade hellitti iltapäivästä. Kylmä tuuli vaati kuitenkin kaikki mukana olleet vaatteet päälle.

 

Iltakisa Kuoliolla oli särjen mättökisa. Pikkusärki söi hyvin ja sain niitä kolmen tunnin aikana vajaa 200 kpl. Harmi ettei isomuksia ollut mukana ja tulos 4,4 kg ei riittänyt pisteille. Varpu ja Tepa pääsivät pisteille.

 

Kisan jälkeen kiireesti kotimökkiin ja syömään gurmeekokki Veskun hirvipaistia pippurisen kermakastikkeen kera, juomina Santa Helenaa ja Torresin Vina Sol.

 

Tulokset

 

Pistetilanne

 

Sauna, vermehuolto ja nukkumaaannnn....

 

 

12
Huhti
2017

4. päivä keskiviikko 12.4

Aamu valkeni aurinkoisena, mutta muuttui aika pian pilviseksi. Lumisade alkoi puoliltapäivin ja lunta tuli taas taivaan täydeltä. Muutoin ei päivästä jäänyt käteen oikein mitään. Soiviojärvi näytti oikkunsa mellle taas kerran. Tuli mentyä ihan vika paikkaan ja siellä ei ollut kaloja tai jos oli ne ei syöneet.

 

Vesku oli meidän porukan paras 4,8 kg:n tuloksella mutta se ei riittänyt mihinkään. Pistesijojakaan ei meidän suunnalle tullut. Salmaripullo tyhjeni nopeasti kisan jälkeen, Ilveksen Emppukin hieman avitti.

 

Kiireesti kämpille kaupan kautta, rokkaa lautaselle, saunaan ja jälkkäriksi Caribba Negroa hunajan kanssa ja lettuja vadelmahillolla.

 

Ei me ainakaan nälkään ja janoon täällä kuolla.

 

Sit taas unit maisssttuuu....

 

Tulokset

 

 

14
Huhti
2017

5. päivä torstai 13.4

Aamulla pakkasta -10 astetta ja täysin talvinen sää. Martti tuli hakemaan meitä kahdeksan korvilla, auto jäi hänelle jostain syystä edellisenä päivänä.

 

Tukeva aamupala ja vermeet autoon jo rutiinilla ja kohti kisapaikka eli Vähäjärveä. Perillä kävi kova koillistuuli ja vaatteita sai laittaa päälle reilusti. Porhuaminen pilkkipaikalle ja aamusta sai jonkun pikkuahvenen. Päivällä muutaman särjen ja tulokset oli heikot. Vesku jaksoi tehdä töitä ja sai yli kilon tuloksen.

 

Tulokset

 

Iltapäväksi uuteen paikkaan Oijusluomalle. Aurinko paistoi ja väliin tuli lunta vaakasuoraan. Jäällä oli hurja keli kun kohva petti monessa paikassa ja lunta oli polviin asti. Taas aloitettiin pikkuahvenilla. Siperia opettaa, että pitäisi pilkkiä kisan loppuun asti, sillä särki alkoi syödä vähän ennen loppua. Kisa voitettiin niillä, kuka ehti niitä viime hetkillä saada eniten.

 

Kisan jälkeen kämpille, makaronilaatikkoa naamariin, saunaan ja silmät umpeeennnn...

 

Tulokset

 

14
Huhti
2017

6. päivä perjantai 14.4

Samanlainen sää kuin edellisenä päivänä -8 astetta pakkasta, lunta tulee ja tuulee.

 

Tukeva aamupala ja taas mentiin. Iijärvi oli uusi paikka ja keli jäällä tosi kurja, vettä, sohjoa, uveavantoja, lunta polviin asti.

 

Alku lähti jälleen kerran ihan hyvin pari 100 gr:n ahventa joen suulta jossa yli puolet osallistujista istusteli viiden metrin välein. Muutama reilun kilon säyne ylös, mutta valitettavasti muille kuin meille. Vesku juoksi selän yli ja palasi 1,6 kg:n tuloksella.

 

Syönti loppui kuin seinään 15 minuutin jälkeen ja taas sai yrittää etsiä uutta kalapaikkaa. Vaikeaa oli ja muutama pienen pieni särki, ahven ja kiiskiä.

 

Kämpillä kanttarellikastike, lehtipihvit ja jälkkäriksi mämmiä. Branstadin loppujakin maisteltiin ja kohta saunaan. Kari ja Pena tullevat pohjoisesta tänne saunaan ja yöksi.

 

Aamulla kohti Lahtelaa särki-sm kisaa.

 

ja varmaan peti kuuttsssuuu...

 

Tulokset

 

Cupin lopputulokset

 

15
Huhti
2017

7. päivä lauantai 15.4

Sää edeleen samanlainen kuin pari edellistä aamua eli -8 astetta pakkasta. Aamupala naamarin ja vierailijatkin saatiin ajoissa ylös. Tulivathan he illalla vähän ennen kymmentä pitkän ajomatkan jälkeen naamat mustina. Pena ja Kari varailivat ensivuoden majapaikkaa jo nyt.

 

Sm-särki 2017 kisapaikka Lahtelassa ja koko nelikko porhalsi muiden mukana parin kilometrin päähän Kuusisaaren taakse. Osallistujia oli aika vähän, taisivat olosuhteet säikäyttää porukkaa.

 

Kala söi hyvin heti kisan alussa ja sain ainakin viidestä reiästä n. 40 ahventa / reikä ja kolme särkeä ensimmäisen tunnin aikana, uskomaton syönti. Mukana myös yli 100 gr:n ahvenia. Mutta pahus, tämähän on särkikisa. Naiset vieressä saivat isoja särkiä, mukana myös Varpu ja minä nostelin pelkkiä ahvenia.

 

Tunnin pilkkimisen jälkeen menin Leksan luo ja pyysin auton avaimet, kun hatutti niin vimmatusti, eli meinasin lähteä makkaran syöntiin. Tein kuitenkin reiän Leksan viereen ja särkiäkin nousi aika tahtiin, tosin pikku ahveniakin oli ainakin saman verran. Merikotkakin tuli hakemaan jäälle heitettyjä pikkukaloja.

 

Varpu oli porukkamme paras ja totesi ison Ellun toimineen, samalla pilkillä minäkin yritin, mutta tulos ei ollut aivan sama. Varpun tulos oli 3,9 kg ja hienosti sija kuusi. Leksa ja Vesku saivat molemmat n. 3,5 tuloksen ja minä jäin alle kahden kilon.

 

Mainittakoon että myös Kivijärven pojat pilkkivät ahvenia, samoin Imatran Arit. Muita ei meidän seudulta ollutkaan enää mukana.

 

Tulokset

 

Iltapäivä menikin tavaroita pakatessa, pyttipannua syöden ja pullonpohjia tyhjentäen, sekä korttia pelaten. Tietysti sauna ja paljukin oli illan ohjelmassa.

 

Yöunien jälkeen otetaan suunta kotia kohden...

 

Arvoitus: Mikä on NUITA ?

 

 

 

15
Huhti
2017

Loppukaneetti viikosta

Alkuviikko onnistui loistavasti, mutta sen jälkeen sää pilasi osan viikosta. Edellisen viikon hyvä keli vaihtui lumisohjoon ja vei voimat ja kalan syönnit. Kala söi paikoin hyvin, mutta oli kovan työn takana, sillä melkein joka kisassa piti mennä useamman kilometrin päähän. Isoissa porukoissa pilkittäessä ei kala syönyt pitkään, paria poikkeusta lukuunottamatta.

 

Säälle ei tietysti mahda mitään, mutta viikko oli näissä olosuhteissa aika rankka kun pora ei toiminut kunnolla. Se takkusi melkein joka paikassa, oli sitten tavallinen tai akkupora. Jäätähän oli koko kairanvarren mitta.

 

Arvoituksen vastaus: Nuita on syöttitoukka tai surviainen.

 

Selvennys: Vanhempi nainen tuli Matikaisen Heikin toukkakauppaan ja sanoi: Haluan nuita purkillisen ja osoitti sormella surviaisia ja nainen jatkoi ja nuita ja nuita ja nuita eli osoitti sormella erivärisiä toukkia. Seuraava vanhempi nainen toimi aivan samoin kuin edellinen. (Meillä nauru piisasi Heikin kanssa ja Heikin kaupanteosta ei tahtonut tulla mitään sillä toukat ei tahtoneet osua muovipurkkeihin)

 

 


« Takaisin