Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
31
Heinä
2017

Kesän lämpimin viikonvaihde

Perjantai-iltapäivä ja auton keula kohti Vanniemeä. Kyydissä erilaista pikkutavaraa korjauksia varten Vanniemen tukikohdassa.

 

Lämmin aurinkoinen sää tervehti meitä Vanniemen tukikohdassa ja se näkyi myös veneilijöiden ja kalastajien määrässä tukikohdossa. Veneitä tuli ja meni jo perjantaina enemmin kuin koko kesänä yhteensä, majoittujiakin oli melkein joka mökissä, saunamaja oli yhden yön tyhjä, mutta jo lauantaina siihenkin löytyi asukas.

 

Perjantaina alkoi muut hommat kulmakaapin kiinnityksellä naistenmajaan ja sen jälkeen sai harjoitella Ferrarin ja McLarenin huoltopäällikön hommia. Riku oli tuonut (sovitusti) Korpista kottikärrit ja vaihdoin siihen uuden pyörän. Tosin pyörä piti ottaa harmaasta kärristä ja sovittaa se Ferrarin punaiseen kärriin  ja uusi pyörä McLarenin harmaaseen kärriin. Nyt kaikissa kärreissä on umpikumipyörät ja ei pitäisi ilman loppua kesken, se on jo sitten ihme.

 

Illalla muikkuverkot Honkasen selälle, Veikko laski omansa Pökönlahdelle joka olikin verkotettu muutamalla muullakin muikkujatalla.

 

Lauantaiaamusta seitsemän jälkeen verkot ylös ja savotta alkoi. Piti soittaa Kari avuksi, sillä sen verran kaloja verkossa oli, Mannekin tuli päästelemään niitä. Muikkuja oli 303 kpl ja puhdistettunakin täysi sangollinen. Veikko pääsi kaverinsa kanssa hieman myöhemmin liikkeelle ja heilläkin oli putsaamattomia muikkuja pari sangollista.

 

Verkkosouvin jäleen lähdimme ahvenenpyyntiin, aluksi ongella, mutta vieläkään rannasta ei saanut mitään. Sotniemen karikolta muutama pikkuahven ja särki. Pilkille keskelle selkää ja sieltä sentään vajaa puolisangollista, suurin noin 400 gr. Juha ja Anne tulivat meidän jälkeen ja hieman syvemmästä nousi körmyjä vajaa 10 kg ja lopettivat kun ei enää sankoon mahtunut. Olli-Pekkakin jigaili samasta paikasta hyvän kokoiset fileahvenet omaan veneeseensä.

 

Iltapäivästä osa muikuista ja ahvenet savupönttöön ja Veikkokin laittoi niitä pari ritilällistä savuiksi. Hyvin maistuivat iltapalaksi.

 

Me suuntasimme kotia kohden ja iltapuhteena vielä onget valmiiksi seuraan päivän Heikkilän Urpalonjoen onkikisaa varten. Se on kuitenkin eri juttu se.

 

Iloksemme totesimme, että Vanniemessä kävi porukkaa viikonlopun aikana varmaan yli 30 henkilöä.

 


« Takaisin