Tulevat tapahtumat
Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Tervetuloa!

Lappeenrannan Urheilukalastajat ry

Lappeenrannan Urheilukalastajat ry toivottaa juuri sinut lämpimästi tervetulleeksi kotisivulleen.

 

Seuramme täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Seuran perustettiin 3.9.1949 Lappeenrannan Seurahuoneella palomestari V.J Pelkosen johdolla. Kerrotaan, että idea seuran perustamista on lähtenyt pilkkiotteluista Mikkelin Kalamiehiä vastaan. Mikkelin seura perustettiin ensin ja sen jälkeen LUK tuli perässä. Seuran tarkoituksena oli ja on edelleen virkistyskalastus ja kalavesien hoito.

 

Alkuaikoina majoitustiloina toimivat Suur-Saimaalla saaressa mm. sotilasteltta ja kun Vanniemi hankittiin vuonna 1950 niin alkuun majapaikkana/saunana oli vanha puulotja. Lotja oli sijoitettu nykyisen venekatoksen viereen rantaan. Vanniemeen kuljettiin Onnikan kyydissä ja Pönniälän/Kuivasen tieltä kulki polku jota pitkin reppu selässä taaperrettiin parin kilometrin matka tukikohtaan.

 

Kun Vanniemen hirsinen päämaja hankittiin Puolustusvoimilta se siirrettiin nykyiseen paikkaansa. Maja oli toiminut Lemillä kenraali Sihvon erämajana. Samalla levennettiin polkua auton mentäväksi mökkitieksi ja sähkötkin saatiin Vanniemeen 70-luvun loppupuolella. Molempien tuloa vastustettiin ankarasti vanhemman väen toimesta, samoin naisten hyväksymistä seuran jäseniksi. Kaikki on kuitenkin toteutettu suhteellisen hyvässä hengessä ja rakennelmat on tehty pääosin talkoovoimin.

 

Kyläniemen tukikohta hankittiin omaksi 80-luvun puolivälissä ja siellä päämökin rappusiin on kaiverrettu vuosiluku 1991. Tukikohdan hankinnan päämestari oli nykyisen kunniapuheenjohtajan Aarno Parkkolan toimia. Vanniemen sekä Kyläniemen maa-alueet ovat seuran omia. Korpin tukikohta perustettu v. 1970 ja nykyinen maa-alue on vuokrattu 5-vuodeksi kerrallaan Metsähallitukselta ja sen vuokrasopimus on taas anottava tänä vuonna uudelleen.

 

Seuran historiasta tietoja on kerätty Lappeenrannan kaupungin arkistoon sekä haastateltu entisiä puheenjohtajia ja seuran vanhempia jäseniä.

 

Tällä hetkellä jäseniä seurassa on hieman yli 500 ja se on Etelä-Karjalan suurin toimiva virkistyskalastusseura.

 

 

 

Ajankohtaista
10
Heinä
2019

Vanniemi-päivä lauantai 10.8.2019

Kaikille avoin Vanniemi-päivä ja samalla seuran 70-vuotisen taipaleen kunniaksi tarjotaan Vanniemessä kakkukahvit klo 13-16 välisenä aikana. Tilaisuudessa ei ole virallista vastaanottoa.

 

Kutsumme kaikki seuran jäsenet, seurasta kiinnostuneet, muiden kalastusseurojen jäsenet, Pönniälän ja Solkein asukkaat ja viereiset mökkiläiset tutustumaan Vanniemen tukikohtaan.

 

Tukikohdassa on mahdollista esim. grillata makkaraa, soudella, onkia, uida ja saunakin saadaan tarvittaessa lämpiämään.

 

Samana päivänä järjestetään Venekunta 2 kalastuskilpailu klo 9-14 välisenä aikana. 

 

TERVETULOA VANNIEMEEN!

 

3
Heinä
2019

Tietoja Kuolimon rauhoitusalueista

Avaa tästä

 

2
Heinä
2019

SVK:n tiedote

Lue tästä

 

20
Kesä
2019

Mökkivaraukset isommille porukoille syksyn aikana

Nyt alkaa taas olla aika varailla viikonloppuja uistelu- ym. seurueille syksyn aikana. Anomukset on tehtävä seuran hallituksen elokuun alkuun mennessä. Hallitus käsittelee anomukset elokuun alussa kokouksessaan. Mm. Fazerin porukka on alustavasti varannut Vanniemen mökkejä syyskuun puolivälissä perinteisiä uistelukilpailujaan varten.

 

20
Kesä
2019

Kalastus on eettisesti kestävä perinteinen suomalainen luontoharrastus

Lue SVK:n tiedote tästä

 

17
Kesä
2019

Kalastuslaki muuttui

Lue tästä miten

 

5
Kesä
2019

Veneluiskan ketju

Muistutus veneluiskan käyttäjille Vanniemessä, KETJU ON LAITETTAVA LUKKOON VÄLITTÖMÄSTI KÄYTÖN JÄLKEEN!!!!

 

Kevään aikana on ketju jätetty toistuvasti auki kun on poistuttu järvelle tai lähdetty kotiin Vanniemestä. Majatoimikunnan ja seuran hallituksen jäsenillä on oikeus laittaa veneenlaskupaikka käyttökieltoon niiltä henkilöiltä jotka eivät noudata tätä sääntöä.

 

27
Touko
2019

SVK:n tiedote kalankäsittelystä

Lue tästä

 

14
Touko
2019

SVK:n seurakirje 2-2019

Seurakirje tästä linkistä

 

Kilpailuliite tästä linkistä

 

HUOM! jos haluat erota seurasta ja SVK:sta niin lue SEURAKIRJE kohta 2 Jäsenten eroamisesta ilmoittaminen.

 

SM-ongen ajankohta on muuttunut, uusi päivä on 28.7.2019, paikka Kansola.

 

9
Huhti
2019

Kevättalkoot Vanniemessä

Perinteiset kevättalkoot Vanniemessä pidettiin la 11.5.2019. Kiitos kaikille 35 osallistujalle. Saimme kaiken suunnitellun tehtyä reilussa neljässä tunnissa. Kiitos siitä talkooväelle.

 

Nyt pääsee taas saunasta uimaan uusittuja portaita pitikin, tai paremminkin järvestä ylös.

 

Polttopuita tehtiin kymmenkunta kuutiota, majojen katot sekä rännit puhdistettiin, likakaivot tyhjennettiin, pihaa haravoitiin ja rantoja siivottiin. Korpin puutilannekin on nyt kunnossa sekä kuivat puut on nyt puuvarastossa.

 

Pieniä huoltohommia jäi vielä jäljellekin, mutta ne tehdään pienemmällä porukalla. Päämajan ikkunoiden vaihto tehdään viikolla 21. Päämajan maalausta jatketaan alkukesästä samoin Korpin majat maalataan ulkoapäin. 

 

Suurta ihmetystä herätti tyhjien juomatölkkinen määrä, niitä löytyi sieltä sun täältä. Ne voisi heti käytön jälkeen korjata talteen eikä heitellä pitkin tonttia.

 

Liisalle ja Varpulle suuret kiitokset muonituksesta.

 

18
Helmi
2019

Ahvenposti 1/2019

Avaa tästä

 

5
Helmi
2019

SVK:n seurakirje 1-2019

Avaa tästä

 

Kilpailuliite

 

» Arkisto