Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Kalajutut
5
Maalis
2018

Pilkkikilpailuun valmistautuminen

Valmistautuminen alkaa jo muutama päivä ennen kilpailuja, SM-tason kilpailuihin jo ehkä kuukausi ennen kilpailuja ennakkoilmoittautumisilla. Pitkällä tähtäimellä kautta suunnitellaan jo siitä lähtien kun kilpailukalenterit ilmestyvät.

 

Kyseisiin sm-kilpailuihin kuuluu myös esikilpailut, joten valmistautuminen pitää tehdä myös niihin jos aikoo molempiin osallistua. Jos kilpailut sijaitsevat pidemmän matkan päässä on myös huomioitava majoitukset ja kuljetus sekä ruokailut.

 

Mennään kuitenkin yksittäisen kilpailun valmistautumiseen ja siihen mitä toimenpiteitä tehdään ennen kilpailua.

 

5
Maalis
2018

Varusteet

Ensinnäkin on tarkastettava varusteet niin että ne ovat toimintakunnossa. Vaatetus pesty ja ylimääräiset reiät korjattu pilkkipuvusta sekä jalkineet kunnossa.

 

Kaira hyvässä terässä ja ehkä teroitettu seuraavaa kisaa varten.

 

Varsinaiset työvälineet eli reppu tai kontti, pilkkivavat, siimat, pilkit ja koukut tarkastettu ja vaihdettu oikean kokoisiin (koukun koko riippuu hyvinkin paljon pilkkipaikasta ja kalan koon ennakkotiedoista). Nämä kaikki tehdään edeltävinä iltoina, jottei kisa-aamuna tulisi yllätyksiä.

 

Syötit pitää muistaa käydä noutamassa niitä myyvistä liikkeistä, ja ehkä muutama morri tai värikoukkukin hommata lisää. Eihän niitä montaa olekaan, ehkä muutama sata tai vähän enemmän.

 

Kisataktiikan laatiminenkin olisi hyvä tehdä jo edeltävinä iltoina. Nykyisin on saatavana gps-karttoja puhelimiin tai tietsikoihin ja niistä etsitään kokemuksen perusteella hyviä paikkoja itse kilpailua varten. Samaan kastiin kuuluu myös utelu muilta alueella kävijöitä tai jos ehtii ja kisa-alueella ei ole rauhoituksia niin jopa ennakkoharjoittelu kilpailualueella.

 

5
Maalis
2018

Kilpailua edeltävä yö

Kisaa edeltävänä yö pitäisi nukkua hyvin ja nähdä unia isoista kaloista kisapäivänä. Hyvin juhlittu ilta tietysti aiheuttaa määrätynlaista tärinää ja vapinaa, mutta ei se kyllä varsinaista kilpailua edesauta varsinaisena kisapäivänä.

 

5
Maalis
2018

Kisapäivän aamu

Kilpailupäivän aamuna on syytä tarkastaa ennen kisapaikalle lähtöä että kaikki tarvittavat välineet on mukana, sekä myös hieman juomista ja ehkä suklaa- tai energiapatukka mukana kun porhuaa varsinaisen kisan aikana muutaman kilometrin umpihangessa.

 

Ennen kisaa käydään ilmoittautumassa tai noutamassa kilpailukortit. Isommissa kisoissa ehkä täydentämässä syöttivarastoa jos ei viikolla ole ehtinyt saada haluamiaan syöttejä: kärpäsentoukat useita värejä, surviaiset, siimahännät ja ehkä matojakin.

 

5
Maalis
2018

Varsinainen kilpailu

Kun kilpailu alkaa siirrytään ennakkoon valitulle alueelle tai ehkä ei sittenkään vaan 'peesataan' jotain kilpailijaa jonka tiedetään käyneen ennakkoharjoittelemassa kilpailualueella.

 

Kisan aikana seurataan tiiviisti myös muita kilpailijoita saavatko he kaloja ja millä välineillä. Jos itse saa haluamiaan kaloja, yritetään pitää se mahdollisimman salassa muilta osallistujilta. Joskus mukana on myös häiriköitä jotka käyvät vieressä kun itse saat kaloja. Poraavat vain muutaman reiän ympärillesi ja kun saavat syöntisi loppumaan niin häviävät muualle (siltä ainakin välillä tuntuu).

 

Kisan aikana innokkaimman kulkijat kulkevat umpihangessa yli 10 kilometrin matkan kaikkine varusteineen. Lisäksi paino repussa lisääntyy koko ajan jos ja kun kaloja saa reppuun. Saalis voi olla joskus jopa yli 20 kg (tosin ei minun repussa niin isoja määriä ole koskaan ollut).

 

Kun kilpailuaika päättyy, yleensä neljä tuntia, niin varusteet kasataan ja juoksujalkaa punnitukseen. Yleensä paluuaikaa on n. 1/2-tuntia ja siihen aikaan on ehdittävä punnituspaikalle.

 

5
Maalis
2018

Kisan jälkeen

Mahdollisia palkintoja ja tuloksia odotellessa hyödynnetään kilpailun järjestäjän buffetin antimia jos se on mahdollista.

 

Lisäksi kerrataan kavereiden kanssa kuinka monta suurta kalaa onnistui pudottamaan ja missä meni pieleen kisan aikana. Harvoin kerrotaan missä onnistuit ja millä välineillä, ne yritetään pitää visusti omana tietona ehkä seuraavaa kilpailua varten.

 

Kun kilpailun tulokset on julkistettu niin ajellaan kotiin loppuselvitystä varten.

 

5
Maalis
2018

Loppuselvitys

Onnellisesti kotona taas ja alkaa varusteiden huolto, vaatteet kuivamaan tai pesuun, toukat kylmään, reppu tyhjäksi ja kuivamaan sekä viimeiseksi ehkä saaliin perkaus jos saalis on otettu mukaan.

 

Siinä ei sitten yleensä kestäkään kuin tunti tai pari kun kaikki on saatu perattua ja kylmään tai pakkaseen.

 

Ehkä sen jälkeen voi ottaa kylmän tai kuuman juoman ja laskeutua kotisohvalle jalkoja lepuuttamaan. Yleensä tv:n ollessa auki jää joku ohjelma näkemättä ja kuulematta seuraavan tunnin aikana.

 

Spekulointi seuraavina päivinä jatkuu yleensä koko viikon ja ehkä pidemmänkin ajan.

 

 

 

5
Maalis
2018

Onko pilkkiminen urheilua vai ei

Nyt voikin taas kysyä onko pilkkiminen urheilua vai ei?

 

Varusteisiin on sijoitettu useampi satalappunen, polttoaine, majoituskuluihin kauden aikana myös isompi summa, kaikki ylimääräinen vapaa-aika käytetty harrrastuksen ylläpitämiseen, jotenkin tämä haiskahtaa samalta kuin ammattiurheilijoiden toimintamalli.

 


« Takaisin