Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Arkisto
30
Marras
2016

SVKn jäsenille yhteistyökumppaniltamme Alandialta

Harvinainen mutta tosi intohimo

 

Mies istui veneessään sormeillen virvelin kelaa. Kuvaaja tarkensi linssinsä häneen ja oli tullut aika esittää etukäteen valmistelemani haastattelukysymykset. Varastetaanko kalastustarvikkeita nykyisin paljon? Miltä tuntuisi jos omat välineet vietäisiin?

 

Vastaus tuli täydellisenä yllätyksenä.

 

Olemme tehneet töitä Alandian kalastusvakuutuksen parissa reilun vuoden. Kyse on varsin suoraviivaisesta ja selkeästä vapaa-ajankalastajien turvasta: kun veneellä ja kalastustarvikkeilla on kunnon suoja, vakuutus  on hyvä.

 

Itse tuote ei olekaan ollut projektin hankala osuus.

 

Henkilökohtaisena haasteenani on ollut ymmärtää, mitä vapaa-ajankalastaja todella ajattelee ja kuinka hän harrastukseensa suhtautuu. Olen itse täysin veneihmisiä. Viskaan vanhan ABU Krokodilin veteen viitisen kertaa vuodessa. Voidakseni hyvällä omalla tunnolla kertoa uudesta kalastusvakuutuksestamme, koin tarvitsevani tutustumista aiheeseen.

 

Tein siis kotiläksyt ja päädyin kolmeen johtopäätökseen;

 

Yhä useampi suomalainen valitsee harrastuksekseen kalastuksen (demografia on tässä tärkeä taustatekijä: elämme pidempään ja melko terveinä). Entistä useampi nainen aloittaa kalastuksen (tästä en voi esittää vankkoja todisteita, vaan nojaan keskusteluihin osaavien kalaoppaiden kanssa). Vapaa-ajankalastus on entistä enemmän high-tech -laji ja houkuttaa uusia, nuorempia kohderyhmiä.

 

Kolme järkeenkäypää ja harkittua päätelmää. Mutta silti listalta puuttui se tärkein. Vapaa-ajankalastajien kokema intohimo oli jäänyt tavoittamatta. Ja ilman tuon intohimon ymmärtämistä puhuisin vakuutuksista kuin kuka tahansa kaupparatsu.

 

Onnekseni käytettävissä oli Kalastus-lehden päätoimittajan Antti Zetterbergin asiantuntemus. Antti on vuosien mittaan ollut avuksi useaan otteeseen. Silti hänen roolinsa tämänkertaisen pulman ratkaisijana oli melkoinen yllätys.

 

Olimme sopineet Antin kanssa muutaman lyhyen videon koostamisesta. Tarkoitus oli jakaa ihmisille tietoa varkaista, jotka aina vain hanakammin vaanivat kalastusveneitä ja -varusteita. Näin silmissäni suomalaiseen tapaan tiukan haastattelun Antin veneellä.

 

Mutta sitä ei tullutkaan.

 

Antin päästessä puhumaan vavoistaan ja keloistaan, hänestä kuoriutui aivan eri mies. Harjoiteltujen vastausten sijaan sain kuunnella tarinaa suoraan sydämestä. Vastaavaa aitoa intohimoa ei odota suomalaisen miehen suusta.

 

Kun Antti lopuksi vertasi kalakamppeidensa menetystä oman lapsen katoamiseen, ymmärsin vihdoin, mitä intohimoinen suhde kalastukseen todella tarkoittaa.

 

Kiitokset Antti, että jaoit aidot tunteesi!!

 

Tutustu Alandian Kalastusvakuutukseen >

 

 

Robert Rostedt

Alandia Venevakuutus

 

Katso videot: Leikkasimme Antti Zetterbergin haastattelusta neljä lyhyttä videota, jotka pääset katsomaan tästä.

 


Takaisin